Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽIO 130.000 KN

Tužio državu zbog premalih soba i nehigijenskih uvjeta u zatvoru

Kaznionica u Lepoglavi
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
21.07.2019.
u 14:34

Žalio se, uz ostalo, da sobe u zatvoru nisu odgovarale standardima, da su bile prljave, bez dnevnog ili umjetnog svjetla, da se WC ne može prilikom korištenju zaključavati s unutarnje strane i da ne odgovara propisanim higijenskim uvjetima.

Sad već bivši zatvorenik Enis O. tužio je državu zbog, po njemu, neprimjerenih uvjeta u zatvoru u Lepoglavi. No, Općinski sud u Varaždinu odbacio je njegov zahtjev da mu država isplati 130.000 kuna odštete.

Nezadovoljni Enis O. koji je 2011. bio osuđen na sedam godina zatvora, morat će nadoknaditi trošak sudskog postupka u iznosu od oko 16.200 kuna

Žalio se, uz ostalo, da sobe u zatvoru nisu odgovarale standardima, da su bile prljave, bez dnevnog ili umjetnog svjetla, da se WC ne može prilikom korištenju zaključavati s unutarnje strane i da ne odgovara propisanim higijenskim uvjetima.

Odvjetnik RH opovrgnuo je navode tužitelja. Kaznionica, rekao je, svim zatvorenicima osigurava uvjete za tjelovježbu, sport i rekreaciju, pa se mogao baviti nogometom, košarkom, atletikom, stolnim tenisom, boćanjem i boksom bez kontakta, a na raspolaganju mu je bila informatička radionica, knjižnica i čitaonica s preko 10.000 naslova i dnevnih novina, kao i TV s 20 kanala.

Ključne riječi

Komentara 5

BO
borcanac
14:49 21.07.2019.

Zasto mu cuvari nisu jednom tjedno masirali rebra

FE
fefellerunt
15:15 21.07.2019.

Vrlo vjerojatno će dobiti sud , ako ne na našim sudovima, onda u Strasborugu , jer zapadnjačka gomila smeća više cijeni i poštuje prava kriminalca od poštenjačina. Pošteni ljudi su za njih nesposobni jer se ne usude nikoga prevariti iiti i opljačkati , posebno u Hrvatskoj . zato i jesu minimalne kazne za mnoge lopovkluke, osim ako nisu imali novca za ibvestiranje u pravosudni sustava, a ako se i dosude onda zatvor mora imati asvu infrastrukturu za lagodan život. ovo s enaranvo ne odnosi na ljud ekoji počine sitnije prekršaje, ili iz krajnjeg nehaja prouzroče štetu , e njih se smješta u ćeliju saubojicom ili dilerom, da vidi kako se treba živjeti

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
17:21 21.07.2019.

Pa dobro drug Enis ima pravo žalbe iako su sudovi spori vremena mu ne manjka 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije