Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Đurđevac

Tužila bivšeg muža koji ju je uzdržavao nakon rastave. Tražila više, no izgubila je sve

Brojanje novaca
Emica Elvedji/PIXSELL
08.03.2021.
u 08:58

Pune dvije godine njezin bivši suprug mjesečno joj je plaćao 1500 kuna, no kako joj to nije bilo dovoljno, prošle godine sudskim putem tražila je da se taj iznos poveća na 2000 kuna.

Žena s područja Đurđevca nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Koprivnici ostala je bez 1500 kuna, koliko joj je nakon rastave braka morao plaćati njezin suprug. Pune dvije godine njezin bivši suprug mjesečno joj je plaćao 1500 kuna, no kako joj to nije bilo dovoljno, prošle godine sudskim putem tražila je da se taj iznos poveća na 2000 kuna. Ne samo da nije uspjela nego je i ostala bez cijelog iznosa koji je dotad dobivala, piše Podravski list.

Naglasila je kako njezin bivši suprug kao umirovljeni policajac prima mirovinu veću od 6500 kuna, a ona, kao umirovljenica, prima 1150 kuna mirovine, a uz to je i invalidna osoba s utvrđenim 90-postotnim tjelesnim oštećenjem.

Bivši suprug kojeg je tužila na sudu rekao je kako joj je prema sporazumu s njom do sada isplatio 25.000 eura u kunskoj protuvrijednosti od prodaje kuće svojih roditelja, a tim je novcem kupila stan u kojem živi. Dodatno joj je isplatio 1000 eura za aparate i namještaj koje je ostavila u kući u kojoj su zajedno stanovali.

Đurđevačka sutkinja Marija Knez u obrazloženju svoje odluke naglasila je kako je financijska situacija tužiteljice u dvije godine nakon rastave braka ostala nepromijenjena. Ona je, prema mišljenju suda, bila u mogućnosti poboljšati svoju situaciju prodajom ili sklapanjem ugovora o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju ili pak raspolaganjem imovine na neki drugi način. Mogla je, naglašava sutkinja, tražiti svoj udio u bračnoj stečevini, što nije ni pokušala. Zbog njezine pasivnosti, navodi sutkinja, takvo njezino postupanje ne može pasti na teret bivšem suprugu u smislu da je treba uzdržavati. To je vidljivo i u činjenici da je, svjesna svoje loše financijske situacije, sinu darovala vinograd.

Video: Evo što se dogodi ljubavniku kada se ženin suprug vrati kući ranije

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Lutko😊
Lutko😊
09:25 08.03.2021.

Koja aždaja.. Sto je trazila to je i dobila. 🤣🤣

Avatar lasta mala
lasta mala
10:51 08.03.2021.

Bolje vrabac u ruci nego...

DO
doktorica
09:28 08.03.2021.

druge ne traže ništa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije