Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabrinjavajuće

Tužan trend u Splitu: siromašniju djecu u vrtićima zovu 'lidlići'

Foto: Thinkstock
29.09.2017.
u 16:39

- Možete samo zamisliti kako se osjeća dijete kojega se tako naziva - kaže odgajateljica

U Splitu je među vrtićkom djecom u upotrebi jedan novi naziv za siromašniju djecu – "lidlići".

Splitski dnevnik u razgovoru s tetom jednog splitskog vrtića doznaje kako se ovaj naziv koristi za djecu čiji su roditelji kupili komad odjeće iz Lidla, a "lidlići" su i sva ona djeca općenito slabijeg imovinskog stanja.

- Djeca nisu svjesna kako određeno ponašanje može negativno utjecati na osjećaje i samopouzdanje drugih, njihova empatija nije još u tolikoj mjeri razvijena, ali ovakva klasifikacija druge djece prema tome je li odjeća markirana ili ne je zabrinjavajuća za djecu te dobi - kaže odgajateljica.

- Možete samo zamisliti kako se osjeća dijete kojega se tako naziva - dodaje.

Odgajateljica kaže da se u ovakvim situacijama djeci kroz pozitivne primjere pokušava ukazati na neprimjereno ponašanje, ali dodaje da je teško intervenirati i utjecati na ono što su djeca naučila od svoje okoline, prvenstveno misleći na roditelje i širu obitelj.

- Pozivam roditelje da malo promisle i da se svi zajedno potrudimo odgojiti našu djecu u pravim vrijednostima, jer ona su naša budućnost - kaže odgajateljica.

Ključne riječi

Komentara 47

Avatar smile
smile
16:54 29.09.2017.

Nisu kriva djeca nego očito poremeceni roditelji koji komentiraju takve stvari pred djecom. Uostalom, što fali stvarima iz Lidla?! Povoljna cijena, solidna kvaliteta. Majica se promijeni, a nečovjek ostaje nečovjek do smrti.

MA
Majur
17:09 29.09.2017.

Da,sad se kao VL našao naslov napisati da je to tužan trend....a svaki dan bombardiraju sa npr "vijestima" sponzoruša domaćih i stranih, koje guraju pored svojih napumpanih ćubica i cicki,torbice-nakit-obleku-putovanja-skupe aute itd itd kako se razbacuju lovom...kad ste zadnji putt stavili vijest o ljudima koji normalno žive bez tih statusnih simbola za kompleksaše?!Pa se čude kao pura dreku kako djeca druge siromašnije tituliraju....njihovi roditelji su prije svega krivi,a odmah do njih i današnji mediji sa izokrenutim moralnim načelima koje propagiraju zbog zarade i klikova...fuj,pljuc.

GB
goran.brodsky.3
18:32 29.09.2017.

a tko su ovi drugi?Lopovčići!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije