Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo u tušiloviću

Po glavi ga tukli palicama jer je htio pomoći sinu

Dušan Božić,ubojstvo
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
1/3
03.08.2014.
u 17:50

N. B. (19) kazao je da je tukao Božića zato što su ga svi tukli te da ga nije htio ubiti

– Bili smo svi zajedno na proslavi Svetog Ilije. Moji prijatelji i ja, družimo se, zajedno igramo za NK Petrovu goru. No k njima su u posjet došli dečki iz Novog Sada. Počeli su nam dobacivati. Okrenuli su prijatelje protiv mene, meni su opsovali majku. Nakon toga počeli su me tući. Sestra i njen dečko su me branili, on je smirivao situaciju. Sve je vidio moj otac – kaže Mirko Božić (28) iz Krnjaka koji je sa stotinjak ljudi u Tušiloviću slavio Sv. Iliju.

Slavlje je, nažalost, završilo kobno za njegova oca Dušana Božića (58) kojeg je u tučnjavi pokraj obližnjeg restorana Jadran palicom po glavi, kažu svjedoci, udario N. B. (19) iz Topuskog. Mirko i njegova mlađa sestra Jasmina kažu da se u naguravanje i tučnjavu u ranim jutarnjim satima uključilo dvadesetak ljudi, a svemu je kumovao i alkohol. I Jasmina Božić je dobila batina, i to samo zato što je branila brata.

‘Sačekuša’ kod restorana

– Ne znam zašto se sve to trebalo dogoditi. Sve njih znam čitav život, bili smo ekipa, zajedno živimo i družimo se, a počeli su me tući bez razloga. Htio sam otići, ali nastavili su provocirati i tući nas pa sam se vratio – kaže Mirko koji je pun masnica na licu, ali i nogama i tijelu.

Policija je došla u Tušilović i razdvojila sukobljene. No, kako nam kaže sin ubijenog, ekipa iz Topuskog, Novog Sada te lokalni dečki iz Krnjaka nazvali su ih i rekli da se nađu pokraj restorana Jadran kako bi se pomirili.

– Kada smo došli, nas je bilo četvero, ja, sestra, otac i njen dečko Gordan, a njih je bilo i dvaput više. Imali su metalne i drvene palice u rukama i krenuli su na nas. Pokušali smo se braniti, a dečko iz Topuskog, kojeg i ne znam, udario je tatu i on je odmah pao na tlo. Pokušavali smo mu pomoći, zvali smo hitnu i policiju, ali nije bilo spasa – potreseno kaže M. Božić.

Baš dobio posao

Policija je na mjestu zločina uhitila N. B. koji im je navodno rekao da se tukao jer su se i drugi tukli (!?) te da nije imao namjeru nikoga ubiti. Usmrćenog Dušana i njegovu obitelj u Krnjaku svi cijene. Dugo su supruga Dušanka i on bili bez posla, nedavno se ona zaposlila, a i on je od ponedjeljka trebao početi raditi u jednoj prijevozničkoj tvrtki. Krnjačani kažu da inače miran život u mjestu ljeti često narušavaju gosti koji žive u Srbiji. Kažu, uglavnom ista grupa mladića dolazi na proslave ljeti i radi slične probleme.

>>Pokraj Osijeka pokopana Slađana Petričević koju je u kafiću ubio suprug

>>Ubio je Dragu, razgovarali su 10 minuta pa je pucao u ženu

Komentara 36

RS
rasta sev
18:52 03.08.2014.

Geni ubilački kod nekih su jako izraženi. Jeli bio možda i M.Pupavac na proslavi kao ideolog proslave?

Avatar bosanac1951
bosanac1951
11:17 03.08.2014.

Kod nas hrvata sv. Ilija se slavi 20.07. svake godine....Koji je to sada sv. Ilija na dan 02.08 ???

LU
lukabulic
19:45 03.08.2014.

oni su svi danas u dvoru kontraju mi sinjsku alku oni nosaju mošti-kosti -nevijerovatan narod koji nikad neće prihvatiti hrvatsku iako njom danas vladaju-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije