Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA U ZAGORJU

Tušek: Snimka je autentična, ali jasno sam dao do znanja da ne nudim nikakvu političku trgovinu

Zagreb: Zastupnik HDZ-a Žarko Tušek komentirao je izjave Viktora Šimunica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
26.01.2021.
u 11:46

Šimunić je iskazivao želju za sastanak sa mnom. Sastanak je očigledno imao sasvim neke druge motive jer komunikacija je išla da inicira sastanak sa mnom kako bi se mene osobno diskreditiralo, kaže Žarko Tušek

Žarko Tušek, čelnik HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, u Saboru je komentirao optužbe nezavisnog vijećnika u gradu Oroslavje Viktora Šimunića da ga je pokušao kupiti u zamjenu za podršku na lokalnim izborima.

– To ništa nije točno – rekao je na početku Tušek. Kazao je kako se sastanak održao prije desetak dana u privatnoj kleti u subotu ujutro.

– S kolegom Šimunićem do tog dana nisam imao nikakav odnos, nikakvu komunikaciju. Čovjeka sam taj dan prvi put vidio u tom privatnom društvu koje je bilo organizirano. Šimunić je iskazivao želju za sastanak sa mnom. Sastanak je očigledno imao sasvim neke druge motive jer komunikacija je išla da inicira sastanak sa mnom kako bi se mene osobno diskreditiralo. Da je to tako, jasna je i činjenica da je kolega Šimunić o tome izvijestio neke od medijskih djelatnika. Taj sastanak bio je opuštenog karaktera, pokušao sam otvoriti komunikaciju kako vidim razvoj Krapinsko-zagorske županije. Htio sam razgovarati oko činjenice da možemo zajedno surađivati. Sastanak je tekao kako je trebao, Šimunić je sam otvarao mogućnosti suradnje, sam je dao do znanja da je razgovarao i sa svim ostalim mogućim partnerima. Cijelu tu stvar je iskoristio za zlobnu diskreditaciju mene kao čovjeka, ne mogu ni vjerovati da sam se našao u takvoj situaciji – rekao je Tušek.

Priznao je kako je snimka autentična, no da je on karikirao što bi mogao napraviti.

– Jasno sam dao do znanja da ne nudim nikakvu političku trgovinu. Jasno sam mu dao do znanja da smo mu spremni oko toga pomoći. Nisam ni jednom riječju rekao da bih mu financirao plakate, možda da nađem donatora koji bi mu u tome pomogao – kazao je.

– U ovom trenutku HDZ je u poziciji, naravno da se razgovara da se određene dužnosti mogu rasporediti – rekao je.

Na pitanje hoće li izaći na lokalne izbore i ima li podršku Andreja Plenkovića, odgovara:

– Ja sam predsjednik županijskog odbora HDZ-a, na niz političkih utakmica sam išao ili ja osobno ili sa svojim stranačkim kolegama. Hoću li nositi listu ili ne, to je stvar odluke tijela HDZ-a – rekao je. Nije htio konkretno odgovoriti hoće li biti jedan od kandidata na listama.

– Premijeru Plenkoviću je žao što sam se našao u razgovoru s takvom osobom koja je očito bila motivirana da me politički diskreditira – rekao je.

Ključne riječi

Komentara 50

YO
youme123456
12:25 26.01.2021.

banda još izigrava žrtvu, sve vas treba snimiti

DU
Deleted user
12:29 26.01.2021.

E moj Tušeku, obraz kao džon, pa kako te nije sram još i lupetati pred kamerama da nisi nudio političku trgovinu?? I kakve veze ima tko je što inicirao, pa ti si sam sebe diskreditirao jer je tvoj obrazac ponašanja modus operandi isti sa svima. S čovjekom si mogao porazgovarati o suradnji i podršci na projektima itd..ali, ne ti si još jednom pokazao kako ti stranka funkcionira od Požege, Siska pa do Zagorja

DU
Deleted user
12:15 26.01.2021.

Bravo Tušek, kako je se usudio dirnuti u partiju i tebe kao člana partije😂😂😂😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije