Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZVRATIO PREDSJEDNIKU

Turudić o Milanoviću: Nisam bio te sreće u životu da spavam u svilenim pidžamama, kao što je on

Foto: Borna Filic/PIXSELL
23.09.2020.
u 13:11

– Izjava da na Europskom sudu u Strasbourgu ima budala, to je izjava dostojna Lukašenka – kazao je Turudić.

Ne znam, vjerujte mi da ne znam.Teško je pratiti bujicu koju isipava predsjednik države, taj njegov ulični rječnik. Pomalo mi je glupo da demantiram te njegove tvrdnje, kazao je sudac Ivan Turudić odgovarajući na prozivke koje mu je uputio predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Podsjetimo, Milanović je ranije danas, komentirajući aferu Janaf, rekao da je Turudić išao na "kartaške seanse u Kovačevićev klub".

Turudić tvrdi da nije znao da je klub Kovačevićev. Rekao je da je uvijek tamo išao sa suprugom i da se tamo išlo na poziv. Išao je, kaže, na prigodna druženja, Staru godinu, Božić i to uvijek na poziv prijatelja tamburaša Stanka Šarića. 

Video: Zoran Milanović o aferi Janaf i istrazi

Gostujući na N1 televiziji osvrnuo se i na Milanovićeva aludiranja da je Turudić mogao znati za mjere koje se provode. Kazao je da je za njih doznao naknadno, a ne dok su bile u tijeku.

– To odaje zapanjujuće neznanje predsjednika države, naknadno sam doznao za mjere, išao sam provjeravati stvari kad su krenule je li mogući izvor Županijski sud u Zagrebu. Ja, kao predsjednik suda, imam pravo na to. Ovo su najobičnije insinuacije, teško mi je to komentirati. Godinama nisam kartao, taj nivo mi je posve neprihvatljiv, da predsjednik države tako razgovara sa sucem – rekao je Turudić. 

– Izjava da na Europskom sudu u Strasbourgu ima budala, to je izjava dostojna Lukašenka – dodao je.

Osvrnuo se i na predsjednikove komentare da je Turudić bio loš student.

– Nisam bio te sreće u životu da sam spavao u svilenim pidžamama, kao što je on spavao, završio sam u redovnom roku fakultet i završio poslijediplomski studij, 30 godina sam sudac i to mogu reći o sebi.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Karolina Vidović Krišto opet nije nosila masku u Saboru, Jandroković je udaljio sa sjednice do kraja dana

Ključne riječi

Komentara 13

TK
tkoznaa
13:29 23.09.2020.

E da je meni sreća na sudu koju ti imaš. Policija te snimi. Prati. Napiše prijavu. A ti lišo bez kune kazne i dalje sudiš. Da je meni takva sreća u životu vidio bi ti kako bi i mene krenulo u životu. O gledanje u gaće, fuj fuj.

RO
roland
14:45 23.09.2020.

Turudić je imao poguranac HDZ-a, da mu nije bilo Sanadera, bio bi pravnik u Mirovinskom u Virovitici, a da Milanoviću nije bilo Račana i SDP-a, bio bi pravnik u Gradu Zagrebu. Ne da nije dobro, nego je očajno kad sudacc komentira predsjednika RH, a predsjednik RH komentira predsjednika najvećeg županijskog suda. Po tome se vidi da smo, još uvijek, banana država, u kojima se i moćni ljudi bore za svoj dio u medijima. Sitni osobni interesi na razini Vlatke Pokos i Nioline Pišek.

Avatar Jopa
Jopa
14:57 23.09.2020.

Uopće ne mogu zamislit kako bi mediji tretirali da Kolinda radi i govori ovo što radi Milanović. Da se razumijemo nikada nisam glasao za HDZ, to je vrlo slična ekipa, jedni ne skrivaju što su a drugi zbog birača moraju glumiti... Također loše mišljenje imam o pravosuđu, no ovo što radi Milojko je za Alan Ford...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije