Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik suda

Turudić komentirao puštanje Daruvarca: 'Šokiralo me kao oca i građanina'

Ivan Turudić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/14
17.12.2018.
u 12:30

'Taj postupak traje predugo, predugo za sve sudionike i za okrivljenika i za javnost i za oštećenike', zaključio je Turudić

Puštanje na slobodu Darka Kovačevića Daruvarca koji je pušten da se brani sa slobode u slučaju premlaćivanja djevojke u Zadru komentirao je i predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić.

"Šokiralo me kao građanina i kao oca. Ovakve stvari su se mogle izbjeći i ne smiju se ponavljati i bude sumnje građana u pravni sustav RH. Postoje ti neki momenti koji su zabilježeni u kolektivnoj memoriji - rukovanja, guljenja krumpira, Tom Ford..." rekao je Turudić za N1

Galerija: Darko Kovačević Daruvarac

Ivan Turudić
1/12

Smatra da općenito suđenja predugo traju te da za to nije uvijek kriv samo rad sudaca ili samo nedostaci u propisima, nego je riječ o "konglomeratu".

"Poslao je poruku da mu je stalo i da se brine, ima zakonske ovlasti, nije govorio o postupku i prejudicirao nečiju krivnju. Pozdravljam najavu izmjene ZKP-a, ali to se trebalo napraviti ranije. Nužno je donijeti novi ZKP", komentirao je Turudić najavu izmjene Zakona o kaznenom postupku ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića.

"Taj postupak traje predugo, predugo za sve sudionike i za okrivljenika i za javnost i za oštećenike", zaključio je Turudić o slučaju Daruvarac.

>> Pogledajte kako je bilo na suđenju Darku Kovačeviću zbog premlaćivanja djevojke

Komentara 3

NI
nibunika
16:57 17.12.2018.

Zamislite, Turudića šokiralo, a nije ga šokiralo što neki sudski procesi traju čak 10 i više godina (kao npr. Sanaderu, Vidoševiću i drugim kriminalcima i razbojnicima)? Ili da se zbog greške u proceduri oslobađaju kriminalci, lopovi, pa čak i ubojice?? Da nismo stoka sitnog zuba, već bismo odavno izašli na ulice, makar i u žutim prslucima, i na ulicama rješavali probleme koje ne rješavaju oni koje plaćamo, posebno suci i političari.

Avatar nekakav
nekakav
13:43 17.12.2018.

al ga nije iznenadila odluka suda... trkeljanje, po običaju, turudića.

Avatar lapolapo
lapolapo
13:35 17.12.2018.

Turudiću ne trkeljaj,što misliš kako se osjeća čovjek kojemu se oduzme pravo na rad,uz asistenciju suda na čijem si ti čelu,zar to nije umiranje u mukama,koje pravosudje,to je obično tezgarenje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije