Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hulusi Akar

Turski ministar obrane: Uspostavljen tursko-američki oprerativni centar sigurne zone u Siriji

Hulusi Akar,
Foto: Tobias Hase/DPA/Pixsell
25.08.2019.
u 07:30

Zapovjednik Pentagona Sean Robertson izjavio je kako su u subotu američki i turski general letjeli u prvoj zajedničkoj izviđačkoj misiji nad sjeveroistokom Sirije.

Zajednički tursko-američki operativni centar za uspostavu i upravljanje sigurnom zonom na sjeveroistoku Sirije u potpunosti je operativan, izjavio je u subotu turski ministar obrane Hulusi Akar, prenosi novinska agencija Anadolu. Turska i Sjedinjene Države složile su se da će uspostaviti centar za zajedničke operacije uz sjeveroistočnu granicu Sirije.

"Centar za zajedničke operacije počeo je raditi u punom kapacitetu. Zapovjedništvo centra obavlja jedan američki i jedan turski general", rekao je citiran je Akar. Zapovjednik Pentagona Sean Robertson izjavio je kako su u subotu američki i turski general letjeli u prvoj zajedničkoj izviđačkoj misiji nad sjeveroistokom Sirije.

Robertson je rekao da izviđački let i zajednički koordinacijski centar "pokazuju opredijeljenost za rješavanje legitimnih turskih sigurnosnih pitanja na njihovoj južnoj granici", te će pomoći u osiguravanju "sigurnosti na sjeveroistoku Sirije kako se ISIS ne bi mogao ponovo pojaviti".

Ključne riječi

Komentara 5

PA
PaterT
08:54 25.08.2019.

Poslije 2. sv rata su npr. Britanci, Amerikanci, Rusi i Francuzi u Njemackoj imali "okupacijske", a ne "sigurnostne" zone... Tako to treba i nazvati u Siriji - Turska i SAD imaju "okupacijsku zonu" na interesnom podrucju sa najvise nafte te kurdskom manjinom, a koju im je omogucio vakuum poslije ISIL-a kojeg su instalirali poslije pokusaja rusenja Assada tobozjom " naoruzanom oporbom". Ima li ta sigurnostna zona pokrice u UN-u ili pak potporu Sirije (legalna clanica UN)?

BA
Barbasmora
08:34 25.08.2019.

Turci se uplasili rusa i vojske Sirije koji su oslobodili teritorije koje su držali teroristi i prijatelji SA SAD Turske... Mogu oni rijecima uspostavit sta hocu. Odtkad spomenuti naoruzali teroriste i pokrenuli rat u siriji govore kako ce pobjedit, kakoo su vec pobjedili....ali nista od toga. Samo neka ovi turski i sad junaci u letjelicama pripaze koje teritorije su pokrivene radarima sustava S-4oo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije