Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Turska zabranila stranku koja se bori za prava Kurda

turska
AFP
11.12.2009.
u 19:13

Ova odluka sigurno neće pomoći turskim vlastima u pronalaženju kompromisa s brojnom kurdskom manjinom. Reagirala je i Europska unija upozorivši Tursku kako zabrana stranke predstavljala kršenje ljudskih prava.

Najviši turski sud zabranio je rad glavne prokurdske stranke zbog njezinih veza s  Radničkom strankom Kurdistana.

Ova odluka sigurno neće pomoći turskim vlastima u pronalaženju kompromisa s brojnom kurdskom manjinom. Reagirala je i Europska unija upozorivši Tursku kako zabrana stranke predstavlja kršenje ljudskih prava..

Analitičari očekuju da će ova odluka pojačati političke tenzije u zemlji, te da bi mogla utjecati i na financijska tržišta.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
23:07 11.12.2009.

Turska je uljez na Kurdskoj zemlji anatolije,i bit cu najsretniji kad ta prokleta Turska drzava nestane,a Turci se vrate u centralnu aziju i mongoliju odakle i potjecu,i odakle su prije 700 godina dosli u helenisticko-krscansko sredozemnlje.Turska je najodvratnija zemlja nana svjetu,a njihove povjest je ispunjena samo klanjem i masakriranjem drugih naroda.Nitko ih ne voli,ni arapi,ni perzijanci,ni Kurdi,a da ne govorimo o armencima ili Grcima.

DU
Deleted user
08:22 12.12.2009.

jovane, sto toliko pljujes po svojim dedovima,mora da ti nisu ostavili nista osim gena

MA
Mayhaelo
02:54 13.12.2009.

I ovakve će pustiti u Europsku Uniju. Mislim, shvaćam da je EU interesna unija, to se pokazalo primanjem Grčke 1981. Bugarske i Rumunjske 2007., ali da uopće to ne pokušavaju skriti - to je već neobično.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije