Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica puča

Turska protiv “Gülenovih terorista” bije ljutu bitku i u inozemstvu

Fetullah Gulen
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/6
14.07.2018.
u 07:00

Turski veleposlanik u Hrvatskoj Mustafa Babür Hızlan u Zagrebu je obilježio drugu obljetnicu neuspjelog pokušaja državnog udara

U povodu druge obljetnice neuspjelog pokušaja državnog udara u Turskoj 15. srpnja turski veleposlanik u Hrvatskoj Mustafa Babür Hızlan kazao je jučer da se u posljednje dvije godine Turska odlučno borila protiv “terorističke organizacije FETÖ”, kako u zemlji tako i u inozemstvu.

“Detaljnom je istragom dokazano da je organizacija FETÖ pod vodstvom Fetullaha Gülena osmislila 15. srpnja državni udar te ga realizirala s pomoću svojih pristaša u turskim vojnim redovima. U otkrivanju istine ključnu ulogu svojim svjedočenjima imali su vojni časnici, ujedno članovi organizacije FETÖ. Kriptografska aplikacija Bylock, koju je organizacija FETÖ koristila za komunikaciju, predstavlja vrlo važan izvor podataka o njezinim članovima jer ih je s pomoću nje pronađeno više odo 250 tisuća”, kazao je veleposlanik Babür Hızlan.

U tijeku je dešifriranje 1,7 milijuna poruka pohranjenih na Bylocku.

“Naša borba protiv organizacije FETÖ već dvije godine traje i u inozemstvu. Teroristička organizacija FETÖ strategiju koju slijedi u Turskoj koristi i u svim ostalim zemljama u kojima je aktivna. Koristeći se mrežom škola koje su osnovali, pokušavaju povećati svoj politički i ekonomski utjecaj ne zazirući pritom ni od nezakonitih radnji. U više od 30 zemalja stotine je škola zatvoreno, stavljeno pod nadzor države ili su pak dodijeljene udruženju Maarif”, kazao je turski veleposlanik Mustafa Babür Hızlan. 

Fetullah Gulen
1/7

Komentara 2

MX
Mister X
18:12 14.07.2018.

Pametni sa zapada su shvatili da Turska nije kao mnoge skoro sve ostale zaostale države . A sa druge strane snaga kroz NATO odavno dugo dobro naoružana. / Prvi red do Rusije super štit za cijelu EU ! . Kaoo to da muslimani svuda nule tu budu super jaki . To nevoli ne podnosi ni najjači sveznik . Konačno ne sluša umjesto 5 Ruskih zrakoplova skida smo jednoga ! Ista super garda koja je bila uspiješna u Ukrajini pokušala i tu da odradi plačeni organizirani poduhvat . A i pomoč velika mnogo naoružanih specijalaca Kurda su tu ... Zna se sve samo se sramežljivo ili nula objavi istine . Bilo kako bilo Putin je malo bolje načulio uši da čuje što to se zbiva orgnizira priča u Siriji . I naravno za dobre odnose i drugo nešto je sve izdao . "Teritorijaliiste kojima je zadatak da poskidaju sve i svakoga" ako je lova dobra i uspijeh jednostavan garantiran jer jaki prijatelji vide i sve znaju sve info ti daju !!, U inozemstvu nemože ništa Njemačka isto kao i Amerika daje azil super naoružanoj """oporbi""" koji su uz demokratski blagosov i podršku probali skidati "Demokratskog Diktatora Erdogana "" Ako gledamo da je sve ispravno što Amerika čini ond je i to bilo ispravno . Ako mislimo znamo više ngo što se slobodno smije da piše ...................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije