Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI SAVEZNIKA
Povratak na članak

Problematično dijete NATO-a: Kupuju naoružanje od Rusije, dugo su u klinču s Francuskom

Njemačka kancelarka Merkel je prošlog tjedna naglasila da se Turska mora zadržati u NATO-u. A ista poruka je stigla i od njemačkog ministra vanjskih poslova Heika Maasa te glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga.

Komentari 24

OO
oo8787
19:48 04.12.2019.

Ja se nadam da će Hrvatska otvoriti tvornice za proizvodnju oružja, ta grana gospodarstva je najisplativija, uvijek nekome negdje u svijetu treba oružje.

VL
Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
21:54 04.12.2019.

Cijena zapadnog oružja je enormno visoka i usput vam ga ispostave hendikepiranog a za obuku vam trebaju godine. Tako da za taj novac možete kod Rusa kupit ratni arsenal i isto je inžinjerski pojednostavljeno. Da pojasnim. Za milion kalašnjikovi ss bk konpletom nemožeš kupit 100 000 Hekler&Coch s municijom

VL
ZI
zip123
20:28 04.12.2019.

Mozemo Erdoganu soli na rep staviti.Treba poznavati Turke kao naciju pa onda pricati,a ne slusati sta nam ovdasnji zapadni mediji serviraju.Oni nepriznaju vlast puskom,probali Ameri prije par godina pa propalo,Erdogan je digao standard gradjanim 37,8 % u prve 4 godine premijerskog mandata.Mislim da bi svakoj vlasti prioritet sluziti svojim gradjanima i drzavi.

VL
AN
anteupravda
18:33 04.12.2019.

Evo ja sam upravo sletio na jupiter i mi rusi imamo bolje oružije nego bilo koja civilizacija na mlječnom putu.Upravo su me teleportirali iz Moskve.Putujemo 1000 puta brže od svjetlosti.Šta su za nas Ameri pa oni su goli kurac

VL
DU
Deleted user
19:08 04.12.2019.

turska je dovoljno snazna da moze samostalno odlucivati, europa je ne zeli kao clanicu ali je zeli kao prijatelja ili bar ne kao neprijatelja.krscanstvo i islam mogu biti prijatelji ali ce uvijek biti neprijatelji. kome zvono zvoni?

VL
Avatar kakomijetakomije
kakomijetakomije
22:43 04.12.2019.

neće Erdo da bude nečji vazal i poslušnik.može mu se kad je velika zemlja i još veća iza leđa koja hoće surađivati i trgovati s njim.

VL
TO
Toni66
02:00 05.12.2019.

sastanka na vrhu NATO-saveza razgovarati s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom. Turska je posljednjih mjeseci napravila nekoliko poteza koji nisu bili usuglašeni s ostalim članicama NATO-a. Jedan od njih je kupnja proturaketnog obrambenog sustava od Rusije, a tu je i odluka Ankare da bez dogovora s NATO-om izvrši invaziju na sjever Sirije, piše Logično gledsno vidi se o igri koja jje predstava za jako mentalno jadne i zbunjene da i to povjeruju jer je jasno da ne ništa od toga ne odgovara realitetu ... Znamo svi koji se nismo učer tek rodili . Da se sa nevjeriovatnim interesom preispita u detalje sve što se može od protivnićke strane ( neprijataelja dačepa ) Bila to lopata puška ili bilo koji delj ili oružije municija raketa tepribor ili dio neke tehnike I sda Amerika nema interesa da preispita da se dočepa neprijatekjskog oružja bez da ispali metak . Sa druge strane ispada super moralna katastrofa sramota i poniženje za cijeli NATO .. Oni koji su naj. super gle što im radi Putin . Užas ima li što gore .. Sada da im i Srbija ponudi sa kojim super matorima raketama i balkanci skidju nevidljive zrakoplove ... Erdogan je u uvjerenju da čini i dobro a ujedno i da se sveti za držžavni udr - za pokušaj njegove eliminacije . Cijeli NATO sjedi u Afganistanu već 18 godina i dan dansa ratuje ubija 33 civila dnevno gine tamo i dans... 10.000 godišnje smo civila 2017 gdodine . Erdogana je Sirija +Putin pustili u Siriju . sa mnimalnom silom da vrate izbjeglice..

VL
I1
ing-12345
19:31 04.12.2019.

Tursku treba izbaciti iz NATO-a. Kršćanske zemlje ne trebaju biti saveznici muslimanskom fundamentalistu kao što je Erdogan

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:47 05.12.2019.

radi turske je izbila kubanska kriza. amer postavio rakete u turskoj, sovjet odmah reagirao betoniranjem dviju rampi na kubi. ostalo je povijest, i jedni i drugi maknuli se. u njemačkoj ima 5 mil turaka. na privremenom radu. kad se vozite autocestom oko zagreb, ajd pogledajte čije tablice ima većina kamiona. ne, nisu dubrovačke ni zagrebačke... turske. o turskoj industriji pojma nemate, a omalovažavate ih. stenjete radi visokih cijena benzina, a ne znate da je u turskoj još viša, a plaće su im upola manje nego naše. i još uspiju proizvesti jeftinije pecivo od naših velikih industrijalaca. mi u rh bi trebali voljeti turke, s njima dijelimo jako puno karakteristika naroda, i jedni i drugi imamo veliku dijasporu, koja je jako vezana uz domovinu. čak su i oni krivudavi plemići, zrinski, s njima pregovarali kako bi se riješili austrijanaca, ali su turci shvatili da su prevaranti koji žele s time ucijeniti gazde u beču i iskamčiti manje proeze za sebe i još veće posjede, i više kmetova. nato je zadnji koji može nekome spočitavati invaziju. ipak je nato taj koji je napao sr jugoslaviju, koja nije napala ni jednu nato članicu niti ugrožavala sigurnost neke od njih, sve suprotno povelji osnivanja nato-a, un-ovim rezolucijama... i laž je da je un dao nato-u dozvolu za napad na afganistan, to je napravio par godina kasnije, kad je bilo jasno da afganistan neće moći držati...

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
16:13 04.12.2019.

Turci kupuju od koga je bolje oruzje. Stace im starudija. Ionako Rusi bjeze trideset godina zapadu u oruzju visoke tehnologije. Evo kazu Rusi slusam tu na TV u Mooskvi pomocemo Amerin u tehnologiji super sonicnog oruzja. Jer kasne strasno puno su iza nas. Sto se tice Turske.jos ceje molit da ostane u Natou.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.