Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedva su pobjegli

Turisti promatrali golemi ledenjak pa zamalo stradali, pogledajte kako

ledenjak
Foto: Screenshot
1/2
03.04.2019.
u 16:22

Desetak turista na obali je promatralo Breiðamerkurjökull ledenjak koji se nalazi na jugoistoku Islanda, a dio je lagune Jökulsárlón, kada se golemi komad leda odlomio te pao u ocean

Turisti koji su se na Islandu divili golemom ledenjaku našli su se u neugodnoj situaciji kada se dio leda odlomio, pao u vodu te prouzročio veliki val.

Desetak turista na obali je promatralo Breiðamerkurjökull ledenjak koji se nalazi na jugoistoku Islanda, a dio je lagune Jökulsárlón, kada se golemi komad leda odlomio te pao u ocean.

Led je potom uzrokovao val koji je krenuo prema obali gdje su bili turisti. Srećom, na vrijeme su shvatili što se događa pa su odmah počeli bježati s obale.

Trenutak je snimio Stephen Mantler vodič iz agencije Háfjall koji kaže kako ovakvo otapanje leda još nije vidio.

– To je dobar primjer zašto govorimo našim turistima uvijek da odmah moraju napustiti plažu ako vide da se ledenjak odlomio – rekao je on.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
17:00 03.04.2019.

Paa, naslov je trebao glasiti, Ne previše pametni turisti ili možda drukćije...

BA
BakaMraz
18:11 03.04.2019.

Turisti promatrali ogromni a ne golemi.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije