Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žalbe na nadmetanju za autocestu Zagreb- Sisak

Turci opet ekspresno odbijeni, ali trikom ipak podužili natječaj za 20 dana

Radnici Cesta Sisak privode kraju radove na izgradnji spojne ceste kod poslovne zone
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
02.07.2021.
u 16:55

Komisija je rješenjem od 7. lipnja odbacila žalbu već spomenutih Bugara. HAC je zatim za novi rok za dostavu ponuda odredio 23. lipnja. Potkraj travnja žalbu je bila podnijela i crnogorska tvrtka Medius, a DKOM je tu žalbu usvojio.

Druga žalba turske tvrtke Tenta Yapi Insaat  na izmjenu natječajne dokumentacije na javnom nadmetanju za gradnju dionice Lekenik-čvor Sisak na autocesti Zagreb-Sisak, ekspresno je odbijena kao i prva žalbe te tvrtke.

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) naime danas je odbila žalbu Turaka koja je podnesena jučer, a isto takvom brzinom je odbačena žalba Tenta Yapi-ja na istom natječaju podnesena prije 10 dana.

U oba slučaja Turci su se žalili na novi rok za podnošenje ponuda. Prvi put im je bio sporan rok od 23. lipnja, a koji je određen nakon što je je odbijena žalbe bugarske tvrtke Trace Group. Tvrtka Tenta Yapi se na to žalila 21. lipnja, a DKOM je isti dan odbacio tu žalbu. No HAC je ipak morao ipak raditi izmjenu objave za europski oglasnik i rok za otvaranje ponuda pomaknuti za desetak dana odnosno na 2. srpanj. No dan prije tog roka stigla je nova žalba Turaka i to na  taj novi rok za otvaranje ponuda.

DKOM je danas popodne tu žalbu odbacio kako nedopuštenu, no HAC je opet morao rok za podnošenje ponuda pomaknuti za deset  dana odnosno na na 13. srpnja. Turci su tako sa dvije žalbe koje su podnijeli u 10 dana očito samo kao trik da bi dobili na vremenu za prikupljanje dokumentacije i koje su ekspresno odbijene ipak uspjeli produžiti rok za otvaranje ponuda za 20 dana. 

Komisija je rješenjem od 7. lipnja odbacila žalbu već spomenutih Bugara. HAC je zatim za novi rok za dostavu ponuda odredio 23. lipnja. Potkraj travnja žalbu je bila podnijela i crnogorska tvrtka Medius, a DKOM je tu žalbu usvojio. 

Natječaj za gradnju dionice Lekenik – čvor Sisak, vrijedan 300 milijuna kuna bez PDV-a objavljen još 8. ožujka. Prvotni rok za otvaranje ponuda na ovom natječaju bio je 4. svibnja,  a sad je nakon četiri žalbe od kojih su tri odbačene tako rok pomaknut za više od dva mjeseca. 

Pogledajte video: Veliki uspjeh europskih aktivista: Došao kraj uzgoju životinja u kavezima

Komentara 3

AS
aspiranto1950
17:08 02.07.2021.

Treba dekretom naložit gradnju odmah i gotovo. Dok sve žalbe prođu više nećete imati kome graditi cestu. Narod će odseliti.

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
17:03 02.07.2021.

Usvojiti uredbu po kojoj uz žalbu moraš uplatiti 10% procijenjene vrijednosti posla pa nek se žale .

Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
14:46 03.07.2021.

Koja kurčevija od "pravno uređene" države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije