Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovarski branitelj:

'Vukli su me asfaltom i bacili u šaht, na lopatici nemam mesa'

Nikola Čibarić
Marko Jurinec/PIXSELL
18.11.2017.
u 20:37

Vukovarski branitelj Nikola Čibarić zarobljen je 18. studenoga 1991. godine na dan pada grada Vukovara

Vukovarski branitelj Nikola Čibarić zarobljen je 18. studenoga 1991. godine na dan pada grada Vukovara, a devet mjeseci nakon toga brojne strahote preživio je u srpskim logorima.

– Tu večer kad su me zarobili, skinuli su me do gola, potpuno sam gol bio vani cijelu Božju noć, ujutro su došla dvojica, uzeli su uniformu, sve su mi spalili s cigaretama, svezali su mi ruke, noge, usta... – ispričao je ovaj branitelj za HRT koji je trenutačno na rehabilitaciji u Specijalnoj bolnici u Varaždinskim Toplicama. Toliko je bio smrznut da nije osjetio bol kad su mu rezali kožu, genitalije, a na boku su mu urezali četiri S.

– Vukli su me asfaltom, na lopatici nemam mesa, vukli su me dvjesto tristo metara i bacili u šaht, sreća da nisam pao dolje na dno već sam se zakačio na armaturu i ostao sam visiti – prisjeća se on.

Nikola Čibarić
1/112

Nad njim su se iživljavali njegovi donedavni susjedi, a roditelje su mu također smaknuli, no njihova tijela nikada nisu pronađena.

– Domaći četnici su bili, jedan je postavljao lamperiju kod mog brata, on me zarobio, a drugi vojvoda mi je došao i rekao da će me likvidirati kao što je likvidirao i moje roditelje i bacio ih kod jednog popa u bunar – priča Nikola.

U zarobljeništvu je bio devet mjeseci nakon čega je razmijenjen u Nemetinu kraj Osijeka.

– Ja sam došao s 45 kilograma u Hrvatsku, bio sam operiran, čeljust su mi izvadili, imao sam i pet operacija na glavi. Onog dana kad sam izašao iz Nemetina, to je moje ponovno rođenje, 14.3 sam rođen, 14.8. razmijenjen – kaže on.

Nakon 25 godina, ističe, ponovno ga se progoni i dižu se optužnice.

– Mene se optužuje za 205 ubojstava, radi genocida, kažu mi ustaša, a samo sam branio svoje – ističe.

Nikola Čibarić
1/29

Komentara 54

VA
vadis
21:39 18.11.2017.

Te jadne krvnike treba naci i suditi, tu ne smije biti popustanja. Ratni zlocini ne zastarijevaju.

Avatar Linux
Linux
21:09 18.11.2017.

gdje su velikosrbi da komentiraju??? 'bo vas milosevic

FA
fake
21:24 18.11.2017.

Četnikoliki maj.uni, jel vas imalo sram?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije