Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandal u Istri

Učiteljica tukla djecu u osnovnoj školi, Divjak: To je nedopustivo

Foto: Getty Images
07.10.2018.
u 14:10

Okrivljena je zbog počinjenja kaznenih djela povrede djetetovih prava

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podignulo je optužnicu protiv učiteljice (47) koja je tukla djecu u školi.

Okrivljena je zbog počinjenja kaznenih djela povrede djetetovih prava.

"Optužnicom se okrivljenicu tereti da je od rujna 2017. do 17. siječnja 2018., u jednoj osnovnoj školi na području Istarske županije, kao učiteljica, svjesna da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihički i emocionalni razvoj petoro maloljetnih učenika te da im nanosi fizičku i emocionalnu bol, za vrijeme održavanja nastave u više navrata na različite načine udarala ove učenike. Time je kod ove djece izazvala strah te emocionalnu i fizičku bol.", stoji u optužnici DORH-a.

Slučaj je komentirala i ministrica Blaženka Divjak. 

- Bilo kakvo nasilje u školi je nedopustivo, a kod nasilja nad djecom posljedice su dalekosežne i teško ih je čak i ublažiti. Ukoliko škola zatraži, Ministarstvo na raspolaganje može odmah staviti krizni tim za psihološko savjetovanje. Očekujem da nadležna tijela žurno reagiraju i zaštite djecu na odgovarajući način. Ministarstvo će uložiti napore za izradu i provođenje dodatnih i novih programa o sprečavanju nasilja u školama - kazala je za 24sata ministrica Divjak. 

Ključne riječi

Komentara 17

SO
Sos
13:19 07.10.2018.

Imo sam dostavu u jednoj sloli bio je odmor to nije bilo za izdrzat kakve sve djece ima koji sigurno trebaju proci psiho test i radit sa takvima je katastrofa trebala roditelje zvat i kraj price

DU
Deleted user
16:03 07.10.2018.

Kakve su to gluposti. Kakvim to optužnicama plašite i uznemiravate ljude. Svi smo odrasli u sustavu gdje je šipka bila sastavni dio odgoja i puno smo emocionalno zdraviji od današnje isfrustrirana depresivne generacije. Pravo nasilje je psihičko nasilje. Pravo nasilje rade oni roditelji koji se rastavljaju radi vlastitog hedonizma. Pravo nasilje radi industrija video igrica u kojima krv treće u potocima. Nasilje rade svakodnevno na televiziji kada puštaju najave i scene groznih ubistava koje idu iznenada u dnevnom terminu. To su brutalne scene za koje djete ne može razlučiti jesu li fikcija ili stvarnost. A da ne govorim o cijelim filmovima prožetim nasiljem i opačinom svake vrste. To je pravo ozakonjeno nasilje koje je dovelo do hiperprodukcije djece sa psihičkim problemima djece ubica i ljudi monstruma. Nisam čuo te tkz. pravobranitelje da se o tome oglašavanju. Nisam zagovornik fizičkog kažnjavanja ali šipkica po guzi je prava kamilica u odnosu na gore rečeno.

SO
Sos
14:14 07.10.2018.

Ne pisu novine da su na danasnji dan srbi raketirali banske dvore jer to im ne znaci nista

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije