Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGINULO ČETVERO MLADIH

Tuga u Slavoniji: Ivan je bio dečko za primjer, upisao je fakultet, taj auto je vozio godinu dana...

Prometna nesreća u kojoj su poginule četiri osobe
Foto: Pixsell/MUP
1/7
30.07.2020.
u 23:23

- Kroz naša sela se jako brzo vozi, prebrzo, i auti i kamioni. U više sam navrata zvao policiju da nešto poduzmu zbog tih jurcanja kroz selo. U dvije prometne nesreće koje su se dogodile u pet godina razlike ja sam izgubio dva sina; dijete od 5 godina i dijete od 21 godinu - kaže Perica Cvitić iz Vrbice

Četvero mladih u dobi između 18 i 20 godina sinoć je u izlijetanju automobila kod Mikanovaca izgubilo živote. U automobilu kojim je upravljao 19-godišnji Ivan Majhen iz Vrbice bilo je još troje njegovih prijatelja - Lea Pajtak (18) iz Starih Mikanovaca, Ante Gazić (20) iz Mrzovića te Marijan Petrić (18) iz Vrbice.

t

Naprijed su sjedili Ivan i Lea, iza Ante i Marijan. Prednji dio automobila bio je posve zgužvan. Vozaču Ivanu aktivirao se zračni jastuk na volanu no, nije ga spasio, pišu 24sata.

- Kada smo došli na mjesto nesreće zatekli smo užas. Auto zabijen u kuću, prednji dio sav zgužvan, motor raspadnut na prednjem sjedalu čak. Četvoro mladih bilo je u autu. Nisu pokazivali znakove života. Pretpostavljam da su preminuli istog trena kada su udarili u kuću. Doveo sam sve raspoložive vatrogasce iz DVD-a jer smo morali rezati krov na automobilu. Znam da su dvoje koji su sjedili naprijed bili vezani pojasom jer sam im ja prerezao pojas da ih izvadim. Tek kada sam uzeo u ruke tijelo djevojke koja je sjedila na prednjem sjedalu shvatio sam da izvlačim svoje mrtvo kumče. Njenom sam ocu bio krizmeni kum. To su bili strašni prizori. Četvoro mladih. Svi moji dečki bili su u šoku, prestravljeni. I ja, koji sam prošao rat i puno ratnih strahota, bio sam na rubu - ispričao je Josip Pavošević, zapovjednik DVD Stari Mikanovci koji misli da se auto kretao cestom jako brzo, iz smjera Vrbice prema Mikanovcima. Navodno su dečki pošli Leu odvesti kući nakon kratkog izlaska i druženja.

- Ivan je bio dečko za primjer. Imao je taj auto oko godinu dana. Nisam poznavao drugu djecu sa kojima je bio. Igrao je nogomet, bio je u svemu dobar. Sad je upisao i fakultet. Došao sam vidjeti gdje se to dogodilo. Sad kad vidim, ništa mi nije jasno - kaže uplakani Ivanov djed, Ivan Majhen po kojemu je unuk i dobio ime.

- Kroz naša sela se jako brzo vozi, prebrzo, i auti i kamioni. U više sam navrata zvao policiju da nešto poduzmu zbog tih jurcanja kroz selo. U dvije prometne nesreće koje su se dogodile u pet godina razlike ja sam izgubio dva sina; dijete od 5 godina i dijete od 21 godinu. Maloga je zgazila jedna žena, a stariji je svoj auto dao prijatelju da vozi i obojica slete s ceste, brzo su vozili i zabili se autom u stup u centru sela. Ne znam kako sam to preživio pa sada suosjećam sa roditeljima ove djece. Inače, dobro sam poznavao Antu Gazića; bio je konobar u našem kafiću u Mrzoviću. I te večeri je radio. Bio sam i ja u kafiću navečer kada je došao i taj drugi dečko što je poginuo, Marijan. Obojica su se šalili, zezali. Tek ujutro sam čuo da su nastradali. Jako velika tragedija. I prije oko dva tjedna smo imali tešku nesreću u selu, kada je isto nastradao jedan dečko. Hodao je cestom, po noći, naletio je auto na njega, nabio ga pod ćupriju. Strašno - kaza je za 24sata Perica Cvitić iz Vrbice.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 12

HR
hrvat123
06:43 31.07.2020.

stvarno za primjer decko koji nije postival nikog i nis za kojeg zakoni prometa nisu vrijedjeli i sad bi se trebal plakat za njega i njegove roditelje koji su ga odgojili da moze radit nekaznjeno kaj oce pa cak i da moze ubit i unistit 3 mlada zivota i njihove roditelje i jako zalosno kaj pisete sad o njemu ko nekom dobrom decku i heroju koji je evo dobar decko ali za njega ne postoji zakon ni pravila saobracaja neznam ko je gori on ili vi koji ga sad ocete pretvorit u nesto savrseno a on neodgojeni divljak koji je ubio troje mladih ljudi i opce ga ne zalim ali ni njegove roditelje ali zalim ostala 3 mlada zivota koji nece zbog neodgovornog, neodgojenog divljaka dozivjeti ljepote roditeljstva, koji nece dozivjeti radosti djece, unucadi i to je stvarnost a sad me svi vi bezveznjaci mozete pljuvat i djelit minuse ali nemate vrijednosti jer to kaj sam napisal je stvarnost i istina

Avatar neidemdalje
neidemdalje
03:08 31.07.2020.

sva ta jurnjava se dešava dok patrole obavljaju sačekuše i naplačuju kazne za pojas kako bi šefovi bili zadovoljni...koga briga za litar krvi važno je upisati 5 pojaseva po smjeni ...

DM
drazen.muhvic
06:47 31.07.2020.

Inače je duša od momka, ali dogodio mu se lapsus, pa je ubio troje mladih...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije