Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poginuo u Afganistanu

Tuga u Sesvetama: Josip je bio vrijedan i dobar dečko. Iza sebe je ostavio jednogodišnjeg sina

24.07.2019.
u 16:31

S Josipovom obitelji je cijeli dan i liječnica, a sućut dolaze izraziti pripadnici HV-a i članovi obitelji. U dvorištu obiteljske kuće u spomen na Josipa gori bijela svijeća

Odgovornost za samoubilački napad u srijedu u Kabulu u kojemu je poginuo jedan i ranjena dvojica hrvatskih vojnika preuzeli su talibani. Josip Briški (27) iz Sesveta podlegao je ozljedama nakon što se bombaš samoubojica zabio u jedno od vozila u konvoju na putu prema zračnoj luci.

- Poznajem ga cijeli život, odrasli smo zajedno na kvartu. Bio je vrijedan i dobar dečko. U vojsku je otišao prije pet godina, a prije toga je radio kao dostavljač. Svakodnevno čitamo o ovakvim stvarima, ali da će se to dogoditi baš njemu, to nikome nije bilo na kraj pameti – u nevjerici prepričava susjed Josipa Briškog, stradalog u napadu bombaša samoubojiceBio je oženjen, a iza sebe je ostavio i jednogodišnjeg sina.

A u Josipovim rodnim Sesvetama – muk i nevjerica. Pred obiteljskom kućom u kojoj je stanovao sa suprugom, roditeljima i sestrom parkirano je nekoliko vozila Hrvatske vojske i vozilo Hitne pomoći. 

Video: Obiteljska kuća poginulog vojnika u Sesvetama 

S njima je cijeli dan i liječnica, a sućut dolaze izraziti pripadnici HV-a i članovi obitelji. U dvorištu obiteljske kuće u spomen na Josipa gori bijela svijeća.

Josip je bio u sustavu Hrvatske vojske pet godina te mu je ovo bila prva međunarodna misija. 

Druga dvojica ranjenih iz Osijeka su i Vinkovaca. Jedan je 1987. godište i u sustavu HV-a je 12 godina, dok je drugi također rođen 1992. godine te je pet godina u vojsci.

Video: Krstičević o napadu na hrvatske vojnike

Komentara 109

JU
juma
17:59 24.07.2019.

Zapravo su nasi decki do sada imali jako, jako puno srece. Ceska 9 mrtvih, Danska 43 mrtva, Kanada 158 mrtvih, Estonija 9 mrtvih, Francuska 88 mrtvih, Njemacka 56 mrtvih, Madjarska 6 , Italija 53, Norveska 9, Poljska 37, Rumunjska 20,, Spanjolska 102 i tako dalje. Pravo je cudo kako do sada nismo imali poginulih, sto ne znaci kako vec za nekoliko tjedana ne moze biti drugacije, jer tu je glava stalno u torbi.

Avatar Sajko
Sajko
18:25 24.07.2019.

Ovo je prvi poginuli pripadnik HV-a na nekoj misiji. Više je poginulo Srba u okupiranom dijelu ukrajine za kikiriki

GR
gragakarlovac
17:37 24.07.2019.

Hrvatska je u NATO. ne mora biti ali je izabrala taj put. moze biti kao srbija i ostati sa strane. ovako vojska ide gdje je potrebno. biti vojnik je takoder izbor. ginu ameri, francuzi, i sada Hrvat. moj sucut ali sve je to izbor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije