Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALENA OČAJNA

Klepetana nema osam dana, je li priči došao kraj?

Klepetan i Malena
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/6
26.04.2019.
u 15:50

Klepetana nema osam dana, je li priči došao kraj?

Jedna od najpoznatijih ljubavnih priča životinjskog svijeta stigla je, čini se, do svog kraja.

Klepetan se ove godine svojoj rodi slomljenog krila Malenoj u Brodski Varoš vratio nekoliko dana ranije nego što je uobičajeno, 19. ožujka. Njihova ljubavna priča koja se odbija u gnijezdu na dvorišnoj zgradi područne osnovne škole dobila je tako svoj sedamnaesti nastavak. Malena je snijela tri jaja, idila je potrajala tri tjedna. A onda se sve preokrenulo. Rodan je zadnjih tjedana iz gnijezda izbivao po nekoliko dana, a od prošlog tjedna više se nije vraćao. Umirovljenik domar Stjepan Vokić, koji o Malenoj skrbi već gotovo tri desetljeća, strahuje da se Klepetan ove godine vratio posljednji put kako bi se oprostio prije prirodne smrti. U međuvremenu, Malena ne želi jesti od tuge.

- Primijetio sam da je Klepetan nekako jadan i iznemogao. Nije jeo kako treba, čudno se ponašao. Imali su troje jaja, ali dva su se smrzla i njih su bacili iz gnijezda. Treće sam spasio, ali je bilo mućak. Znači nešto je krenulo po zlu. Rodan je počeo sve češće izostajati. Nije ga bilo dva, pa tri dana, a od 18. travnja više ga nisam vidio. On je svoje dao. Priroda i starost djeluju na sve nas. On nije želio nikome smetati, tu se rodio, tu će i umrijeti. Njemu je bilo bitno da dođe i oprosti se – rekao je Stjepan Vokić. 

Je li lijepa ljubavna priča dviju roda doista završila? Tuga je prevelika, tuguju Malena, domar Stipa, ali i brojni obožavatelji širom svijet. U proteklih 17 godina ljubavi dvije su rode na svijet donijele čak 66 ptića. To je raritet kad su rode u pitanju i u svjetskim razmjerima. Čini se, na žalost, da potomaka Malene i Klepetana više neće biti...

VIDEO - Klepetan i Malena

Ključne riječi

Komentara 8

ČS
Čuvaj se senjske ruke
19:22 26.04.2019.

I to je novinstvo. Dno dno dnaaaa.

Avatar nekakav
nekakav
14:54 29.04.2019.

kakav raritet, pa rode bez problema požive 25 godina i više. to što smo mi pratili samo ovaj par, ne znači da je drugačije kod drugih... što sad, da kloniramo klepetana? a i malena je ostarila... najbolje da i nju maknemo...

MI
midea
18:41 26.04.2019.

klepetan mi se upravo javio iz Irske , traži smještaj pa da mu se pridruži klepetica !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije