Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI PREDSJEDNIK

Tuđman kao ratnik: 'Imao je instinkt, nije se petljao u operacije, ali postoji anegdota s Gotovinom'

13.05.2022.
u 16:45

Prije Oluje, pokojni general Zvonko Červenko, general Ante Gotovina i ja otišli smo na Brijune u rezidenciju Krasnica i tamo smo na Tuđmanov zahtjev govorili o svim detaljima operacije. Bilo je to krajem srpnja 1995., mi smo 12 dana prije već mobilizirali naše snage i zanimalo ga je jesmo li spremni pokrenuti operaciju. I onda nam je rekao: “Sutra pregovaramo s predstavnicima pobunjenih Srba u Ženevi i jedino ako bace oružje i priznaju hrvatsku državu, u vojnu operaciju Oluja nećete ići”. Praktično, znali smo da slijedi akcija – kaže Miljavac i dodaje kako ih je Tuđman tada upitao: “Za koliko mislite da ćete ući u Knin?” Odgovor je nasmijao prisutne na sastanku...

Komentara 19

TA
tabula
18:13 13.05.2022.

Otac Hrvatske države!

KR
Kreso1969
21:29 13.05.2022.

Franjo Tudman je najzasluzniji hrvat u njenoj povijesti.

RO
ronyday
09:24 14.05.2022.

Tuđman je najveći sin Hrvata, Otac domovine jer je ostvario tisućljetni san Hrvata. Takvo čudo sigurno ne bi mogao stvoriti bez Božje pomoći i želje žrtve hrvatskog naroda. Dok je posljednjeg Hrvata na ovoj kugli znati će se za tog velikana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?