Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANJO I POPIS

Tuđmana su tek naknadno upisali u Registar branitelja

franjo tuđman
Siniša Hančić/Pixsell
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
07.04.2010.
u 18:54

Franjo Tuđman naknadno je upisan u registar, i to nakon što su udruge tu činjenicu nazvale “svinjarijom stoljeća”.

Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga u vrijeme Domovinskog rata Franjo Tuđman nije bio upisan u prvu verziju Registra branitelja, koji je imao 489.407 imena. Tuđman, dakle, u startu, početkom 2005. godine, nije imao niti status branitelja.

Glavni krivac za to bilo je Ministarstvo obrane. Kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga predsjednik Republike bio je u sastavu Glavnog stožera koji je, istina, izdvojen iz Ministarstva obrane.

Međutim, Ministarstvo obrane je na popis uvrstilo sve ostale pripadnike Glavnog stožera tijekom više od pet godina rata.

Tek je naknadno Franjo Tuđman upisan u registar, i to nakon što su udruge tu činjenicu nazvale “svinjarijom stoljeća”.

Ipak, dosad nije bilo nikakvih dokaza da je to zaista učinjeno upravo zato što su podaci iz registra tajni.

Komentara 35

HR
Hrvatina101
21:28 07.04.2010.

Ne slazem se sa nazivanjem prezimenom jednog poznatog i prvog predsjednika Hrvatske drzave.Za nas Hrvate domoljube je on pokojni bivsi predsjednik Dr.Franjo Tudman.

ZL
Zlatko72
09:33 08.04.2010.

ma ko je taj tugi covek ja ga nepoznam

TA
Tarzanarzanzan
22:53 07.04.2010.

Tuđman - najveći hrvatski državnik koji je sve pred sebe postavljene ciljeve ostvario- Za njegove vladavine je iz nule ustrojena moćnu vojna sila ,ostvareno međunarodno prizanje Hrvatske ,obranjena zemlja...veliki domoljuba , humanist i vizionar ,borio se za hrvatske interese , vukao nas što dalje od Zapadnog Balkana ,za njegova vremna smo imali političke elite ,a danas imamo tek upravljačke elite...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije