Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i dalje loše vrijeme

Tuča i pijavica harale Dalmacijom, a stiže i nova ciklona

nevrijeme,more
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
02.12.2014.
u 15:47

Iza 12 sati grmljavinski oblak razvio se nad Bračom i počeo širiti prema obali. Na Čiovu, trogirskom području i kod Omiša padala je tuča, a u 12.50 na moru pored Milne na otoku Braču razvila se velika pijavica

I osmi uzastopni dan ciklonalnog djelovanja uzrokovao je oborine u većem dijelu zemlje. U posljednja 24 sata ciklona Edita donijela je preko 20 litara kiše po kvadratnom metru u Cisti Velikoj te 27 u Osijek Retfalu i 24 u Muću, javlja Crometeo.

Iza 12 sati grmljavinski oblak razvio se nad Bračom i počeo širiti prema obali. Na Čiovu, trogirskom području i kod Omiša padala je tuča, a u 12.50 na moru pored Milne na otoku Braču razvila se velika pijavica koje je potrajala desetak minuta. Nošena južnim visinskim vjetrovima pijavice se kretala prema Mrduiji, gdje se naposljetku raspala.

Nakon velikih temperaturnih razlika koje su izmjerene tijekom proteklih dana te temperaturnog rekorda u Splitu, gdje je na Marjanu termometar jučer pokazao 18,6°C, slične su razlike zabilježene i danas. Dok su u unutrašnjosti Hrvatske čak i najviše dnevne temperature jedva iznad 0°C, na Jadranu su iznad 15°C, a u dijelovima srednje Dalmacije i proljetnih 20°C. Tako je moguće da će i današnji dan donijeti nove temperaturne rekorde za prosinac.

Crometeo piše da nas u već u petak čeka nova sredozemna ciklona Feliks koja će donijeti pad temperature na cijelom Jadranu.

Više pročitajte ovdje.

>>Izdano upozorenje: Idućih dana prijeti nam nevrijeme i niže temperature

>>Pogledajte kakvo nam vrijeme donosi prosinac

Komentara 2

DU
Deleted user
16:36 02.12.2014.

Kako sad to? Pa o tome nas uopće nije obavijestio Vakula Zoki, najsjajnija meteorološka zvijezda u Hrvata (i šire).

OL
olrajt
18:57 02.12.2014.

...pod organizirati prosvjed na rivi i tražiti smjenu svih šefova u HDMZ-u!!!!.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije