Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAST CIJENA

Evo koliko su cijene kvadrata u Dubrovniku rasle u posljednjih 6 godina

Stradun
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/6
08.11.2017.
u 12:13

Cijene su u odnosu na isto razdoblje 2011. godine niže za 1,75 posto, ali usprkos tom padu, kad se promatraju samo cijene kuća vidi se rast za gotovo 9 posto

Prema novom istraživanju Njuškala, provedenom na uzorku od 162 tisuće aktivnih oglasa u listopadu 2017. godine, cijene nekretnina u Hrvatskoj pokazuju rast viši od 2 posto na godišnjoj razini.

Cijene su u odnosu na isto razdoblje 2011. godine niže za 1,75 posto, ali usprkos tom padu, kad se promatraju samo cijene kuća vidi se rast za gotovo 9 posto.

U Zagrebu prosječna cijena kvadrata kuće s dvorištem iznosi 1270 eura i za 19 posto je niža u odnosu na 2011 godinu, kada je iznosila 1560 eura.

Cijene kvadrata kuća u Dubrovniku u šest su godina porasle za 9 posto i sada iznose prosječno 4382 eura, dok je u Rijeci zabilježen pad od 10 posto, s 1484 eura na 1328 eura.

Cijene stanova u Hrvatskoj u odnosu na prošlu godinu bilježe ubrzaniji rast i sada su više za 4,27 posto.

Iako na razini čitave Hrvatske bilježimo rast cijena nekretnina u odnosu na prošlu godinu od preko 2 posto, na razini određenih županija bilježimo pad tih istih cijena. Pad je prisutan ponajviše u istočnim županijama Hrvatske, pa su tako cijene nekretnina u Brodsko-posavskoj županiji pale za gotovo 6 posto u godinu dana, a u Osječko-baranjskoj za gotovo 5 posto.

Dvije susjedne županije u središnjem dijelu Hrvatske, Karlovačka i Sisačko-moslavačka, bilježe godišnji pad cijena nekretnina za nešto manje od 2 posto. Zanimljivo, u Međimurskoj županiji zabilježen je pad cijena nekretnina za oko 5 posto u odnosu na prošlu godinu, dok je u susjednoj Varaždinskoj županiji prisutan rast za gotovo 3 posto.

Rast cijena prisutan je u svim županijama na obali te u Varaždinskoj županiji i Gradu Zagrebu. Najveći godišnji rast cijena oglašenih nekretnina zabilježen je upravo u Gradu Zagrebu te Istarskoj županiji i iznosi nešto više od 5 posto.

>>Je li to prevarant? Kako prepoznati znakove i sigurno trgovati

Stradun
1/16

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije