Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽRTVE VLASTITIH LAŽI

Trumpu i 'princu smrti' više ne vjeruju ni saveznici

Trump i MbS
Foto: Reuters
17.06.2019.
u 21:22

I zločinački režim u Rijadu priklonio se Washingtonu u osudi Teherana za navodne napade na dva tankera u Omanskom zaljevu, međunarodni mediji i javnost složni da je to kontraproduktivno

Ne želimo rat u regiji, ali nećemo oklijevati da se pozabavimo bilo kakvom prijetnjom našim stanovnicima, našem suverenitetu, našem teritorijalnom integritetu i našim vitalnim interesima. Iranski režim nije poštivao prisutnost japanskog premijera u svojstvu gosta u Teheranu i odgovorio je na njegove diplomatske napore napadima na dva tankera, od kojih je jedan upravo japanski – rekao je jučer saudijski princ Mohammed bin Salman zaprijetivši Iranu i pridruživši se tako Donaldu Trumpu u optuživanju Irana za odgovornost za prošlotjedni napad na dva naftna tankera u Omanskom zaljevu.

Sramotna šutnja o Jemenu

Saudijski prijestolonasljednik, koji je dobio nadimak i “krvavi princ” Bin Salman izgubio je svaku vjerodostojnost i kredibilitet s obzirom na to da je od njegove najave reforme i demokratizacije društva, učinio sasvim suprotno. Saudijski princ danas je postao ikona laži i terora.

Osim zločina koje njegova vojska svakodnevno čini na njegovu zapovijed u Jemenu, gdje, prema priznanju međunarodnih institucija, “takve zločine nisu vidjeli unazad 100 godina”, zgrozio je svijet narediviši ubojstvo saudijskog novinara Jamala Khashoggija, prošle godine u Istanbulu, na najgori mogući način, komadanjem tijela pilom i otapanjem u kiselini. Nažalost, svijet je danas zaboravio na Khashoggija, a Bin Salman i dalje je partner SAD-a i Europe. U Saudijskoj Arabiji svakodnevno se krše ljudska prava i, kako tajno tako i javno, odrubljuju se glave onima koji se imalo suprotstave Salmanovoj diktaturi. Nedavno je razapeo dječaka koji je imao samo 11 godina kada je uhićen zbog psovanja kralja.

I Donaldu Trumpu danas malo tko vjeruje jer ni on sam nikada nije ozbiljno shvatio istinu. Naime, Trump je predsjednik zbog kojeg američki mediji moraju stalno provjeravati svaku izgovorenu riječ.

Do sada su otkrili čak više od 10 tisuća neistinitih tvrdnji koje je izgovorio u svom gotovo trogodišnjem mandatu, navodi baza podataka Washington Posta. Prema različitim anketama, samo mali broj Amerikanaca vjeruje da je njihov predsjednik pouzdan, a Trumpova popularnost u ostatku svijeta je katastrofalna, a još mu vjeruju jedino u Izraelu i manji dio vlasti u Londonu.

Špijune u večernju školu

Ono što je paradoksalno, Trump, koji je u više navrata već napao i obavještajnu službu, ovog puta je hvali nakon što je pružila “dokaze” o iranskoj krivnji za napade na tankere u Omanskom zaljevu. Istu tu obavještajnu agenciju, koja je u svom godišnjem izvješću zaključila da Iran ne radi na razvoju nuklearnog oružja, suprotno izjavama Trumpa, usporedio je s Trećim Reichom i pozvao ih da krenu u večernju školu.

Komentara 19

LU
lukathereem
21:51 17.06.2019.

Iranci su bečka škola za kauboje i šeika

Avatar Proleter
Proleter
22:32 17.06.2019.

Živim za dan kada će usa morati birati između Izraela i Saudije.

TO
Toni66
21:52 17.06.2019.

Iran je na redu tu nema dvojbe eksperti pišu to je ono; Njima se tamo doleti i pošalju rakete i rasturi najvažnije najbolnije najskuplje im se polupa i da se ih baci barem 30 godina natrag + sankcije još ioš i dublje unazad . Potom se nakon toga kad i to odrade totalno razvesele nalogodavce Izraelce .... Kad imaju okolo kameno doba i sve sakate i jadne gladne onda se osjećaju gospodari toga velikoga dijela svijeta ..Ovog planeta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije