Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američki predsjednik

Trump Španjolcima predložio neobičnu ideju za rješavanje migrantske krize

Donald Trump
Foto: Chris Kleponis/DPA/PIXSELL
20.09.2018.
u 13:24

Sahara, koja zauzima većinu Sjeverne Afriku, od sjevera prema jugu je široka 2000 km a od istoka prema zapadu 5000 km

Američki predsjednik Donald Trump predložio je izgradnju zida u Sahari koji bi pomogao u rješavanju europske migrantske krize, izjavio je španjolski ministar vanjskih poslova Josep Borell, a prenose španjolski mediji.

"Zatvaranje luka nije rješenje a nije rješenje ni gradnja zida u Sahari kao što mi je nedavno predložio predsjednik Trump", rekao je Borrell na ručku u Madridu u utorak.

Španjolska sve atraktivnija destinacija za migrante i izbjeglice s obzirom na to da Turska zaustavlja čamce koji plove za Grčku preko Egejskog mora, a Italija je nedavno počela oštro suzbijati priljev migranata iz Libije uz pomoć obalne straže te zemlje. Španjolska je nedavno prestigla Italiju te postala vodeća članica EU-a po broju pristiglih migranata.

List El Pais prenio je Borrellovu izjavu u video snimci na svojoj internetskoj stranici. Sahara, koja zauzima većinu Sjeverne Afriku, od sjevera prema jugu je široka 2000 km a od istoka prema zapadu 5000 km.

Nitko iz ureda za odnose s javnošću američkog veleposlanstva u Madridu nije bio dostupan za komentar Trumpovog prijedloga, navode španjolski mediji.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Komentara 8

MA
Majur
14:28 20.09.2018.

Hm,slučajno se ne sjetiš da bi S.Arabija mogla kao muslimanska zemlja,a i bogata,uzeti migrante i izbjeglice sebi.

AF
afer
16:28 20.09.2018.

Trump. Amerikanac koji se neda zahebavati

DU
Deleted user
15:56 20.09.2018.

Nikad se nije moglo nasilno prelaziti državna granica. Rješenje je poštivanje zakona. Primjereno kazniti i deportirati nazad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije