Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požari u Sibiru

Trump šalje pomoć Putinu: To je znak da će biti moguća puna obnova odnosa

Donald Trump i Vladimir Putin
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
01.08.2019.
u 06:48

Predsjednici Rusije i Sjedinjenih Država složili su se da nastave kontakte u telefonskom formatu

Predsjednik SAD-a Donald Trump je u srijedu u telefonskom pozivu ponudio pomoć ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu u gašenju šumskih požara u Sibiru, objavio je ured Kremlja za odnose s medijima. U telefonskom razgovoru na inicijativu Washingtona Putin je zahvalio Trumpu na ponudi i rekao mu da je Rusija u gašenju požara već pokrenula svoje zračne snage.

Putin je Trumpovu ponudu ocijenio kao znak "da će u budućnosti biti moguća puna obnova odnosa" dvije zemlje, priopćio je ured Kremlja za odnose s medijima.

Predsjednici Rusije i Sjedinjenih Država složili su se da nastave kontakte u telefonskom formatu, stoji u priopćenju.

Šumski požari u Rusiji su se proširili na oko tri millijuna hektara šuma, što je gotovo površine Belgije, te je nekoliko regija proglasilo izvanredno stanje. Bijela kuća je rekla da su dvojica predsjednika osim o gašenju požara u Sibiru razgovarala i o trgovini između dvije zemlje.

Glasnogovornik Hogan Gudley je rekao da je Trump razgovarao s Putinom "i izrazio zabrinutost zbog velikih šumskih požara koji su pogodili Sibir". "Čelnici su također razgovarali i o trgovini između dvije zemlje", rekao je u kratkoj izjavi.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Matteo1212
Matteo1212
14:35 01.08.2019.

Sve sami balkanski ˝stručnjaci˝za geopolitiku na ovom portalu; ne vidim ništa loše u Trumpovoj gesti dobre volje, i vrijeme je da se napokon malo ublaže tenzije među velesilama ...

TO
Toni66
11:52 01.08.2019.

Predsjednik SAD-a Donald Trump ( trijezan bez droge i onog najbitnijega ) je u srijedu u telefonskom pozivu ponudio pomoć ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu u gašenju šumskih požara u Sibiru. Zato je to moguće jer drži vatrogasce na samoj granici sa Rusijom i to smo 10 -tke KM od Sibira . Potom je Ruski predsjednik Putin ponudio pomoć svome izbraniku ; Ako želi pomoč u Afganistanu da mu dođe u pomoč jer je žalosno sve gledati kao 18 godina ratuje= ubija na veliko i nikako da pobjedi bosonoge koji nemaju jedan jedini avion jednu jedinu raketu podmornicu niti jednoga tenka ništa oko 1000.000 puta vojno slabiji ia financijski .su prosjaci naspram super sile i milijardi sa još oko 49 država što NATO + umiljati prijatelji .. Nadalje je iskoristio priliku i ponudio mu da se pridruži -pomogne i sa svojim ratnim brodovima uz Iransku obalu da pazi tamo da Iran ne smeta prolaz Engleskim brodovima ako oni prestanu prvi davati opet povoda da Zentraljava Iranske tankere i ako prestanu zlostavljati zarobljenu posadu tankera ......

TO
Toni66
11:56 01.08.2019.

Trump šalje pomoć Putinu: To je znak da će biti moguća puna obnova "odnosa"; A ja sam mislio da su to do sada tek pravi "odnosi kad oni jedan drugoga" ... ( zna se ) To je dans moderno moždaa ih vidimo i u Pardi skupa ako se i na tome radi .... Ovo je sve legalno i u redu zavisi samo tko krivo misli a tko "poštreno" zna misliti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije