Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA DAMA

Je li Melanija izabrala američku veleposlanicu u Ljubljani?

Melania i Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
03.08.2017.
u 12:26

Više medija iz Los Angelesa i New Yorka navode kako je na Trumpov izbor koga će poslati u Ljubljanu odlučujuće djelovala prva dama

Američki predsjednik Donald Trump imenovat će bogatu kalifornijsku poduzetnicu Kelly Roberts za veleposlanicu u Sloveniji, a na izbor je odlučujuće utjecala Trumpova supruga Melanija, porijeklom Slovenka, pišu slovenski mediji pozivajući se na američki tisak.

Više medija iz Los Angelesa i New Yorka navode kako je na Trumpov izbor koga će poslati u Ljubljanu odlučujuće djelovala prva dama SAD-a koja želi da američku ambasadu u Sloveniji vodi netko iz poslovnih krugova.

Kelly Roberts obogatila se u hotelijerstvu, a njezin suprug Duane Robert prve je milijune stekao prodajom smrznutog meksičkog specijaliteta "burrito".

Melania i Donald Trump
1/10

Oboje su donatori Republikanske stranke i značajno su pridonijeli Trumpovoj lanjskoj predizbornoj kampanji, navode slovenski mediji.

Potvrdi li Kongres predsjednikov izbor, Kelly Roberts bila bi prva žena na vodećoj diplomatskoj poziciji u Ljubljani i drugi nekarijerni američki diplomat na tom mjestu, od osam  koliko ih je bilo od uspostave diplomatskih odnosa između SAD-a i Slovenije 1992. godine.

Prvi nekarijerni diplomat bio je arhitekt i biznismen libanonskih korijena Yousif Ghafari koji je na dužnost u Sloveniji stupio na početku prvog mandata bivšeg predsjednika Baracka Obame 2008., ali ga je bila izabrala prethodna administracija predsjednika Georgea W. Busha.

Melania i Donald Trump
1/24

Komentara 2

AA
aabbcc
15:10 03.08.2017.

Ja ne kuzim zasto Trump voda svoju zenu na poslu, nju niko nije izabrao i ne predstavlja nikoga. Sramoti zene. Zamislite da Kolindin muz prioda za njom i prati je na poslu svaki dan ! To bi bila sramota za muski rod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije