Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI JE TO ŽELIO TRUMAN

Trump razmatra ideju da SAD kupi Grenland

Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL
16.08.2019.
u 09:06

deju o kupnji velikim dijelom zaleđenog otoka, koji je autonomno područje Danske te se nalazi između sjevernog Atlantika i Arktičkog oceana, neki su savjetnici shvatili kao šalu, ali su je drugi ozbiljnije uzeli u obzir

Američki predsjednik Donald Trump privatno je razgovarao, sa suradnicima i savjetnicima, o ideji da SAD kupi otok Grenland kako bi se proširio američki teritorij, dva izvora upoznata sa situacijom rekla su za Reuters u četvrtak.

Ideju o kupnji velikim dijelom zaleđenog otoka, koji je autonomno područje Danske te se nalazi između sjevernog Atlantika i Arktičkog oceana, neki su savjetnici shvatili kao šalu, ali su je drugi ozbiljnije uzeli u obzir, rekli su izvori.

Ideju o kupnji Grenlanda prvo je prenio Wall Street Journal.

Predsjednik Harry Truman ponudio je 1946. 100 milijuna dolara kako bi kupio Grenland.

Trump, koji je na radnom odmoru u svom golf klubu u Bedminsteru (New Jersey) posjetit će Dansku po prvi put početkom rujna.

Za sada ne postoje naznake da će kupnja Grenlanda biti dio razgovora s danskom stranom.

Zračna baza Thule na Grenlandu je najsjeverniji američki vojni objekt.

Ključne riječi

Komentara 15

GI
giannimichelis
09:20 16.08.2019.

Ništa od toga, Plenković kupuje Grenland nakon što kupi Inu, evo samo što nije.

JA
Javnodobro
15:56 16.08.2019.

Meni tu komentari zanimljiviji od samog članka.

HO
homofob
10:24 16.08.2019.

Religija klimatskih promjena najavljuje definitivno otapanje leda na Grenlandu pa Trump pravi sprdacine na njihov racun - tamo ce biti nova meka ljetovanja pa da kupi dok je jos jeftino.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije