Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priljev migranata

Trump: Razgovori s Meksikom napreduju, ali ne dovoljno

Donald Trump
Foto: Sarah Silbiger/DPA/PIXSELL
1/3
06.06.2019.
u 06:46

Meksički ministar vanjskih poslova Marcelo Ebrard izjavio je da je sastanak bio usmjeren na migracijske tokove i ono što Meksiko pokušava učiniti kako bi ih usporilo

Predsjednik Donald Trump ustvrdio je u srijedu da je postignut napredak u razgovorima s Meksikom o zaustavljanju priljeva migranata u SAD, ali da će, ukoliko u nastavku ne dođe do sporazuma, u ponedjeljak početi naplata pet posto carine za meksičku robu.

"Rasprava o useljavanju u Bijeloj kući s predstavnicima Meksika završila je za danas. Napreduje se, ali ne i dovoljno!" objavio je Trump na Twitteru.

"Razgovori s Meksikom nastavit će se sutra s razumijevanjem da, ukoliko ne dođe do sporazuma, carine od pet posto počinju u ponedjeljak s mjesečnim povećanjima prema rasporedu", dodao je.

Meksički ministar vanjskih poslova Marcelo Ebrard izjavio je da je sastanak bio usmjeren na migracijske tokove i ono što Meksiko pokušava učiniti kako bi ih usporilo.

"Danas ne raspravljamo o tarifama", rekao je Ebrard na tiskovnoj konferenciji nakon sastanaka s američkim dužnosnicima u Washingtonu. "Razgovor je bio usmjeren na migracijske tokove i ono što Meksiko radi ili predlaže Sjedinjenim Državama te na našu zabrinutost zbog situacije u Srednjoj Americi", prenosi Reuters.

Trump je ranije najavio povećanje carina od pet posto, uz daljnji rast do čak 25 posto tijekom godine, na svu uvezenu robu iz Meksika kako bi tu državu pritisnuo da zaustavi migrante koji nezakonito prelaze preko južne američke granice.

Video: Nova frizura Donalda Trumpa

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
07:50 06.06.2019.

A sta ti migranti traze.Idu trubuhom za kruhom ili zele katolizaciju SADa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije