Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vojne operacije u Siriji
Povratak na članak

Trump razgovarao s Erdoganom, zatražio trenutno primirje

Američki ministar financija Steven Mnuchin, koji se pridružio Penceu, rekao je da Ministarstvo financija poduzima gospodarske mjere protiv turskih ministarstava i visokih dužnosnika turske vlade, kao odgovor na turske vojne operacije u Siriji

Komentari 12

IK
ikbmibm
08:14 15.10.2019.

Turski upad u Siriju je agresija i Turska će zato platiti visoku cijenu .

VL
PR
prajdali100
08:22 15.10.2019.

Na početku Trump me oduševio ! Ali s vremenom uviđam da je to karikatura od predsjednika. Iskoristio je Kurde i ostavio ih na cjedilu.Kaže " skupo mu", " nisu ni oni nama pomogli u Normandiji" ....Da ne povjeruješ !!!

VL
XA
xaron
18:23 15.10.2019.

Turci su ušli u Siriju i dio koji osvoje neće nikada napustiti ( isto je davno bilo sa sirijskom pokrajinom Hatay). Neki visoki vojni časnici javno izjavljuju da je bolja stabilna Sirija sa 10 mil stanovnika, nego nestabilna sa 255 mil....A u vezi velikih sila : niti jedna se neće usrečiti u Siriji.

VL
IK
ikbmibm
08:12 15.10.2019.

nekakav: Rusofil zaboravlja prvo:da su ameri intervenirali. jer je Asaad bacao zabranjeno kemijsko oruzje na vlastiti narod.Rusi su ušli jer su dobili luku Latakiju i izlaz na toplo more.Jedino su kurdi i ameri porazili Isil. Fakt.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:21 15.10.2019.

igra i dalje traje. al ide svojem kraju. sve ovo je pomno razrađeno i usklađeno. turak razbija ono što sirijci nisu mogli, jer su se kurdi utvrdili u tih 9 godina rata, nisu htjeli pristati na vraćanje sirijskog suvereniteta i vlasti na tim teritorijima, turčina smeta jačanje kurda uz tursku granicu, rusima je cilj izbaciti američke postrojbe i fizički iz sirije, i ovo je jedini način da se sve počne završavati. trump je jako lijepo sažeo cijelu priču u jednu kratku rečenicu. čovjek je samo upitao 'zar ćemo ratovati sa turskom?'. uostalom, amerika stalno govori da su njene snage u siriji privremeno... isil je poražen, ima li još koji razlog da amer bude tamo..? nitko ga nije zvao, niti mu dozvolio da bude tamo, to je u biti okupacija, agresija. najbolje u cijeloj priči je to da time amer spašava obraz. jer sirijska vojska se malo pomalo približava njihovim bazama, i samo je pitanje tjedna bilo kad će se i fizički susresti. a daj ti onda nekom pojasni da se ti braniš u tuđoj zemlji napadajući regularnu vojsku te zemlje.... plus da su tu rusi zanimljiv faktor, koji dosta umješno stvar razvija u svoju korist. rezultat znamo, turci se budu povukli, sirija se vraća na granice, kurdi budu odbačeni i razbijeni opet po enklavama, i prisiljeni moliti assada za neki bolji status, a sadašnje stanje i njihovo prijašnje odbijanje prijedloga sirije im baš i ne ide u prilog.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
09:39 15.10.2019.

Erdogan je upao u klopku mislim moze bit najveci gubitnik. Mislin da nista nece dobit. Kurdi masovno predaju gradove Sirijskoj vojsci koja je vec skoro dosla na neke granice izmedu Turske i Sirije.Naivni Kurdi koji su naivno vjerovali Amerin ovi ih predali u ruke Turcin. Ovo je Ruski sahovski potez godine Sirija ce bit sva oslobodena e hvala vam da vas nebi Isilovci bi bili vec davno u Damasku..Ameri se izblamirali ova geografska strategija trajala im kao jedan srednji mobitel. Ulozili stotine milijardi dobitak nula izgubili sedan osam god kao nepozvani gosti u siriji. Disu prijatelji Sirije sto su vristali kako Asad pada kako su vec u Damasku samo sto nisu zauzeli Damask..Joj kad se sjetim svih oni lazi..Sad im ostalo samo kme kme.

VL
AF
afer
09:22 15.10.2019.

Tko ''zaboravi'' Kurde može zaboraviti Bliski Istok..

VL
AA
aabbcc
11:09 15.10.2019.

Nepozvani Amerikanci su odradili sto uradili u Siriji i sada je tur da Sultan zavede red i stvori uslove za povrat milijune izbjeglih Sirijaca. _Tito je 43 g. dao dao sansu cetnicima, ustasama .. da promijene stranu i pridruze see partizanima i nadajmo se da ce tako biti i u Siriji od strane Assada, Erdgona i svih koji zele dobro narodu .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.