Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trump opet napada

Trump ponovo protiv Harley-Davidsona, preporučio da ga se bojkotira

CARLOS BARRIA/REUTERS/PIXSELL
13.08.2018.
u 00:15

Tvrtka Harley-Davidson je krajem lipnja najavila da će precizirati svoju strategiju krajem srpnja, što do sada nije učinila

Američki predsjednik Donald Trump se ponovo okomio na jednu do svojih uobičajenih meta Harley-Davidson i preporučio je da ga treba bojkotirati ako taj proizvođač preseli dio svoje proizvodnje u Europu kako je najavio.

Proizvođač kultnih motora je krajem lipnja najavio da predviđa preseliti u Europu dio svoje proizvodnje namijenjene tom tržištu.

Odluka je donesena kako bi se izbjeglo europsko povišenje carina sa 6 na 31 posto za motore Harley-Davidson, nakon što je Trumpova administracija uvela nove carinske tarife na čelik i aluminij koji se uvoze u Sjedinjene Države.

"Brojni vlasnici Harley-Davidsona planiraju bojkotirati tu tvrtku ako se proizvodnja preseli u inozemstvo. Savršeno!", napisao je Trump na Twitteru u nedjelju.

"Većina drugih tvrtki dolazi k nama, među kojima i konkurenti Harleya", nadovezao se američki predsjednik. 

Tvrtka Harley-Davidson je krajem lipnja najavila da će precizirati svoju strategiju krajem srpnja, što do sada nije učinila.

Foto: Photo by Austin Neill on Unsplash

Tijekom prezentacije tromjesečnih rezultata Harley-Davidson je naveo da njihova prodaja u Sjedinjenim Državama nije zahvaćena posljedicama carinske bitke koju je pokrenula Trumpova administracija.

>> Pogledajte video - Kako se građani nose s toplinskim valom

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar mofo
mofo
02:44 13.08.2018.

Nije iz čista mira pisao o Harley Davidsonu već je imao susret sa bikerima, pa je zato o tome pričao... Mislim, pa baš nema vijesti koju uspijete prenijeti cijelu ili povezati neke stvari....

Avatar nekakav
nekakav
11:15 13.08.2018.

pa tko još vozi harleya?! :) druga stvar tko ga želi, njih je puno puno više. trump zna što radi, dal je vama jasno što znači da industrijalci dolaze k njemu?! i to svako malo ima sastanak sa njima, iz svake grupacije svako malo.

Avatar nekakav
nekakav
11:15 13.08.2018.

pa tko još vozi harleya?! :) druga stvar tko ga želi, njih je puno puno više. trump zna što radi, dal je vama jasno što znači da industrijalci dolaze k njemu?! i to svako malo ima sastanak sa njima, iz svake grupacije svako malo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije