Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIČKI RITUAL

Trump pomilovao puricu uoči Dana zahvalnosti

President Trump Pardons the National Thanksgiving Turkey in Washington, DC
Foto: Kevin Dietsch - Pool via CNP/DPA/PIXSELL
1/5
24.11.2020.
u 22:52

U ružičnjaku Bijele kuće, Trump se držao uobičajenog scenarija te pomilovao puricu imenom Corn što je dio godišnjeg predsjedničkog rituala, prije nego se purice u četvrtak nađu na stolovima širom Amerike

Dosadašnji predsjednik Donald Trump pojavio se u utorak pred kamerama kako bi pokazao da barem jedna stvar u Washingtonu ide u skladu s tradicijom: pomilovanje purice uoči Thanksgivinga.  

U ružičnjaku Bijele kuće, Trump se držao uobičajenog scenarija te pomilovao puricu imenom Corn što je dio godišnjeg predsjedničkog rituala, prije nego se purice u četvrtak nađu na stolovima širom Amerike.

"Corn, ovim putem ti darujem puno pomilovanje", rekao je.

Od izbora 3. studenoga Trump se rijetko pojavljivao u javnosti a nije održao ni govor u kojem bi priznao poraz niti telefonski nazvao izabranog predsjednika Joea Bidena. Međutim, kada je čuo da je Dow Jones probio u utorak 30.000, Trump je želio preuzeti za to zasluge te je odmah organiziran brifing za novinare, piše Reuters.

"To je najviše u povijesti", rekao je Trump. "Nikad nismo prešli 30.000. I to unatoč svemu što se događa s pandemijom". Pritom je na jednominutnom brifingu pohvalio napore svoje administracije.

Trump se pred novinarima pojavio manje od 24 sata nakon što je dao odobrenje da se započne s prijenosom vlasti na izabranog predsjednika Joea Bidena.

"Želim čestitati svim ljudima u administraciji koji su tako naporno radili, a najviše od svih želim čestitati narodu naše zemlje", rekao je Trump. Potom je zahvalio novinarima i izašao. Predsjednik je bio na podiju oko minute i nije odgovarao na pitanja.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije