Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne odustaje

Trump: Pokušat će nas uvjeriti da smo izgubili. Mi nismo izgubili

U.S. President Donald Trump campaigns for Republican U.S. senators David Perdue and Kelly Loeffler, in Valdosta, Georgia
JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
07.12.2020.
u 09:41

No Trumpa i dalje boli poraz u toj državi pa nije propustio “očešati” se o Briana Kempa, guvernera te države, tražeći da još jednom provjeri glasačke listiće.

Donald Trump svoje nepriznavanje poraza na izborima počeo je koristiti kao alat za podršku drugim republikancima. Na skupu u Valdosti, država Georgia, kamo je došao poduprijeti Davida Perduea i Kelly Loeffler koji će se 5. siječnja natjecati s demokratima Jonom Ossoffom i Raphaelom Warnockom za dva mjesta u Senatu što je presudna bitka za prevlast u tom domu, ponovo je istaknuo kako nije izgubio.

– Na putu smo da pobijedimo na ovim izborima. Pokušat će nas uvjeriti da smo izgubili. Mi nismo izgubili – rekao je odlazeći predsjednik pred stotinama oduševljenih pristaša. Pitanje je, međutim, koliko će takve tvrdnje zapravo naštetiti republikanskim kandidatima. Po tim reakcijama čini se da je njegov dolazak u Georgiu bio dobar potez za dvoje republikanskih kandidata za američki Senat.

No Trumpa i dalje boli poraz u toj državi pa nije propustio “očešati” se o Briana Kempa, guvernera te države, tražeći da još jednom provjeri glasačke listiće. Ipak, sada se bitka seli na polje Senata. Ako demokrati ostvare dvostruku pobjedu, izjednačit će broj mjesta, a ako republikanci osvoje i samo jedno mjesto, zadržat će kontrolu u Senatu i tako moći blokirati prijedloge novog predsjednika Bidena.

Ključne riječi

Komentara 57

GE
Gensoman1000
10:32 07.12.2020.

Deklasifikacija svih dokumenata "state departmenta" i pomilovanje Snowdena i Assange-a To bi bio idealni zadnji potez.

MI
Miaka
10:24 07.12.2020.

trump je moralni pobjednik a svi mediji i u Americi ikod nas su bili protiv njega ali neka vratiće se on opet još jači

AA
aabbcc
13:20 07.12.2020.

Trump ce nauciti svijet da se na izborima ne smije krasti i narod varati i takav nemoralni president narodu biti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije