Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'obmanjuju narod'

Trump optužio demokrate da koriste COVID za krađu izbora

President Donald Trump Delivers Remarks at Council for National Policy Meeting
Foto: CNP/Newscom/PIXSELL
1/3
25.08.2020.
u 07:53

Predsjednik SAD-a je ponovio svoju tvrdnju da će glasanje putem pošte, za koje se očekuje da će igrati veliku ulogu na predstojećim američkim predsjedničkim izborima u studenome ove godine zbog straha mnogih Amerikanaca od odlaska na birališta u jeku epidemije koronavirusa, dovesti do široke prevare.

Predsjednik SAD-a Donald Trump upozorio je u ponedjeljak republikance da bi izbori u studenom mogli biti "ukradeni" optuživši demokrate da "koriste COVID za krađu izbora".

Trump je govorio prvog dana na republikanskoj nacionalnoj konvenciji u Charlotteu u Sjevernoj Karolini nakon što je ponovno nominiran za republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima 3. studenoga na kojima će se suprotstaviti demokratu Joeu Bidenu.

Predsjednik SAD-a je ponovio svoju tvrdnju da će glasanje putem pošte, za koje se očekuje da će igrati veliku ulogu na predstojećim američkim predsjedničkim izborima u studenome ove godine zbog straha mnogih Amerikanaca od odlaska na birališta u jeku epidemije koronavirusa, dovesti do široke prevare.

Nezavisni stručnjaci za sigurnost izbora kažu da je prevara birača u SAD-u izuzetno rijetka.

Trump je optužio i demokrate da "koriste Covid za krađu izbora". "Ono što oni rade je da koriste Covid za krađu izbora. Oni koriste Covid za obmanjivanje američkog naroda, svih naših ljudi, poštenih i slobodnih izbora", rekao je.

"Jedini način na koji nam ove izbore mogu oduzeti je ako su to lažni izbori. Pobijedit ćemo", poručio je.

Trump se u govoru usredotočio i na poruku "zakona i reda" kao odgovor na rasprostranjene prosvjede nakon policijskog ubojstva Georgea Floyda, crnaca u Minneapolisu. Također, potaknuo je škole i tvrtke da se ponovo otvore bez obzira na pandemiju koronavirusa.

Četverodnevna republikanska nacionalna konvencija počela je u u ponedjeljak, a Trump bi se svake večeri trebao obraćati sudionicima.

Za razliku od 2016. Trump u predsjedničke izbore 2020. ulazi uz punu potporu vodećih republikanaca iako zaostaje po anketama u presudnim američkim saveznim državama.

Konvencija koja se održava u trenutku dok je epidemija koronavirusa odnijela živote više od 170.000 Amerikanaca bit će ključna za oblikovanje Trumpove predizborne poruke koja počiva na kulturnim podjelama, nacionalizmu i ekonomskom napretku.

Ključne riječi

Komentara 3

𝐇𝐂
𝐇𝐑.𝐂𝐑𝐎
10:12 25.08.2020.

Demokrati su 2016-e izveli izbornu prevaru(poglavito u državama kojim upravljaju: Kalifornija, New York), milijuni ilegalnih migranta su glasali za H. Clinton, no ni to im nije bilo dovoljno za pobjedu jer je ipak velika većina amerikanca je glasala za Donalda Trumpa, ne sumnjam da će demokrati iz duboke države opet pokušati sa istim ili sličnim metodama dovesti svog kandidata na vlast.

Avatar Dokman
Dokman
09:49 25.08.2020.

Slažem se sa Trumpom, dapače cijela priča je krenula iz Kine..

DU
Deleted user
18:06 26.08.2020.

Gdje ima dima, ima i vatre...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije