Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak s erdoganom

Trump odlazi u Tursku: 'Zahtijevamo primirje'

Donald Trump
Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL
1/3
15.10.2019.
u 23:08

"Potpredsjednik Pence ponovit će predanost predsjednika Trumpa ekonomskim sankcijama protiv Turske sve dok se ne postigne rješenje", navodi se u priopćenju.

Američki predsjednik Donald Trump je najavio će potpredsjednik Mike Pence i državni tajnik Mike Pompeo u srijedu otputovati u Tursku na pregovore o prekidu vatre u Siriji. 

"Zahtijevamo primirje", rekao je Trump i pozvao svog turskog kolegu Recepa Tayyipa Erdogana da prekine svoju vojnu ofenzivu protiv Kurda na sjeveru Sirije.

Kako prenosi Reuters, Pence i Pompeo sastat će se s Erdoganom u četvrtak u Ankari gdje će pozvati na hitno postizanje primirja i pregovore kako bi se postiglo rješenje, priopćila je Bijela kuća.

"Potpredsjednik Pence ponovit će predanost predsjednika Trumpa ekonomskim sankcijama protiv Turske sve dok se ne postigne rješenje", navodi se u priopćenju.

Komentara 3

BA
Badbit
08:43 16.10.2019.

Ide ga umiriti da se neboji sankcija i usput mu daje pristup vojnim satelitima.U prijevodu NATO upada u Ruske interesne zone i nema namjeru stati.

FA
fajlpz
15:25 16.10.2019.

Koja glupost. Šta mu se pije turska kava? Kad se povlačio zbao je šta će biti šta sad izigrava. Koja je ta Amerika zlo.

MX
Mister X
02:28 16.10.2019.

Trump odlazi u Tursku: 'Zahtijevamo primirje' Nikako se nemogu oteti mišljenju da je sve veliki Blef igra Amerike +NATO-a . Uvjeren sam 100% jer kad realno gledamo postoje samo 2 opcije nisu normalni ili je Blef za naivnu publiku iu i ništa drugo . Zavaditi Putina i Erdogana + Osvojiti teritorij Nato Turskom ali bez krivice i namjere Amerike , Potom potisnuti Kurde u ostali prostor Sirije .. I polako osloboditi "zarobljene prijatele Islamiste. Kada se čulo u 5 godina ratovanja da se toliko plakalo tamo za jadnim ljudima osim svojima + sveznicima tako i sada . Super potez Rat + gluma .. Koliko je ljudi tamo poginulo i civila kad su prestali brojati kod 600.000 ili više tko zna ? > sada odjednom strašni osječaji za koga ? Koga tamo Amerika obožava ili žali zaista . Siriju ? Assada ? Tursku ? Kurde priznate teroriste i plačenike koji ubijaju za lovu tko plati ? Žao im Rusa tamo ? ili Iranca ? Ameri su 1000% sigurni njih nitko nti dira niti smije ? Da vidimo dalje zašto je do sada bio inters da se ratuje 5 godina a sada par dna ili koji tjerdan nekoga smeta ? Nije li NATO u Afganistanu i tamani se i dan danas naveliko i koga briga ..Glumatanje nedam ti oružije sada a do sada sam te oskrbio za za barem 5 godina unaprijed ako ne i duže . Blefiranje u ratu je igra ali ovo je vic sve skupa... Municije ima Tursaka i konačno može smo biti Ljubomora on Turčin puca a mi ne smijemo po Iranu ! Tko misli da zna bolje o čemu je riječ zaista neka mi objasni !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije