Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIPLOMATSKE IGRE

Trump: 'Nismo prekinuli vojne vježbe zbog dodvoranja Sjevernoj Koreji'

Donald Trump
Foto: Reuters/Pixsell
04.03.2019.
u 23:35

Iako su tri dana nakon summita sa Sjevernom Korejom otkazali godišnje vojne vježbe, predsjednik SAD-a tvrdi da to nema veze sa summitom.

Američki predsjednik Donald Trump je tvrdio u ponedjeljak da odustajanje od velikih vojnih vježbi s južnokorejskom vojskom nije ustupak sjevernokorejskom vođi Kim Jong-Unu, s kojim se prošlog tjedna sastao u Vijetnamu.

"Vojne vježbe nismo ni spomenuli na sastanku s Kim Jong-Unom", napisao je Trump na Twitteru.

"To sam odlučio puno ranije jer su te 'ratne igre' preskupe za Sjedinjene Države'", dodao je Trump.

Sjedinjene Države i Južna Koreja su u nedjelju, tri dana nakon summita koji je završio bez postizanja dogovora, objavili da odustaju od godišnjih vojnih vježbi koje su redovno ljutile Sjevernu Koreju.

Te vježbe će zamijeniti manji manevri, kako bi se zadržala solidna vojna priprema snaga u Južnoj Koreji, navelo je južnokorejsko ministarstvo obrane u priopćenju.

Blizu 30.000 američkih vojnika raspoređeno je u Južnoj Koreji. Velike vojne vježbe koje su redovno izvodili s južnokorejskim snagama iritirale su Sjevernu Koreju.

Konferencija Hrvatska kakvu trebamo - panel rasprava na temu obrazovanje i digitalno društvo

Komentara 1

80
8.000 eura, 8.000 eura!
08:23 05.03.2019.

Klaun.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije