Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvršna uredba

Trump ne prestaje s obračunima. Za kraj mandata napravio (ne)očekivani potez!

FILE PHOTO: U.S. President Trump refers to temperature change as he announces decision to withdraw from Paris Climate Agreement at White House in Washington
Foto: Joshua Roberts/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
13.11.2020.
u 07:01

Potpisao je izvršnu uredbu kojom se zabranjuju američka ulaganja u kineske tvrtke za koje administracija kaže da su u vlasništvu ili pod kontrolom kineske vojske.

Američki predsjednik Donald Trump potpisao je izvršnu uredbu kojom se zabranjuju američka ulaganja u kineske tvrtke za koje administracija kaže da su u vlasništvu ili pod kontrolom kineske vojske.

Uredba, o kojoj je prvi izvijestio Reuters, mogla bi utjecati na neke od najvećih kineskih kompanija, uključujući telekomunikacijske tvrtke China Telecom Corp Ltd i China Mobile Ltd te proizvođača nadzorne opreme Hikvision.

Svrha tog poteza jest odvratiti američke investitore, mirovinske fondove i druge od kupnje dionica 31 kineske tvrtke za koje je ministarstvo obrane reklo ranije ove godine da imaju potporu kineske vojske.

Prvi dio te zabrane stupa na snagu 11. siječnja.

"Kina sve više iskorištava kapital Sjedinjenih Država za razvoj i modernizaciju svoje vojske, obavještajne službe i drugih sigurnosnih aparata", navodi se u izvršnoj uredbi koju je objavila Bijela kuća u četvrtak.

Ovaj je potez prva veća politička inicijativa predsjednika Trumpa otkako je izgubio na izborima 3. studenoga od demokrata Joea Bidena i pokazuje da on želi iskoristiti ovo malo vremena što je ostalo njegovoj administraciji za obračun s Kinom, iako se činilo da je fokusiran samo na osporavanje izbornih rezultata.

 

Otkako su američki mediji u subotu proglasili da je Joe Biden pobijedio na izborima, predsjednik Donald Trump odbija priznati poraz i neumorno iznosi neutemeljene navode da je prevaren.

Trumpov tim podnio je tužbe u pet saveznih država zbog navodne izborne prijevare, ali pravni stručnjaci ne smatraju vjerojatnim da će sudovi okrenuti rezultat u Trumpovu korist. Malo je vjerojatno i da će ručno prebrojavanje svih glasova u Georgiji ondje poništiti Bidenovo vodstvo. 

 

Ključne riječi

Komentara 69

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
07:28 13.11.2020.

Velika i važna odluka! O ovome potezu je bilo riječi u Bolkovićevom 1na1 sa g. Ratkom Kneževićem... Kina je totalitarna i slobodnom svijetu neprijateljska zemlja.

DU
Deleted user
07:57 13.11.2020.

Nije li lažna vijest da je Biden pobijedio? Tko je proglasio pobjedu? Zašto Telegrafi i Gong-aši ne reagiraju? Navodno su plaćeni za suzbijanje govora mržnje i lažne vijesti, soroš im je mecena, a kada je on pokrovitelj, to je neupitnost, dogma, ili sam ja nešto krivo sve shvatila! Bojim se da se nas koji ne vjerujemo javnim glasilima,sve više gura u torove sa bodljikavom žicom.

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
07:21 13.11.2020.

baš čitam u nekim slobodnim medijima koje su se nepravilnsoti dešavale na izborima u USA ..........Vl može jedan članak na tu temu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije