Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKAZAO POSJET

Trump nazvao stav danske premijerke o prodaji Grenlanda "gadnim"

Manifestacija ratnih veterana u Kentuckyju.
Foto: BRYAN WOOLSTON/REUTERS/PIXSELL
1/6
21.08.2019.
u 22:41

Bila je to neprimjerena izjava, dodao je američki predsjednik.

Predsjednik Donald Trump je u srijedu izrazio uvrijeđenost zbog izjave danske premijerke da je prodaja Grenlanda "apsurdna" te je kazao da je njena izjava "gadna", dodajući da je američka kupnja danskog autonomnog teritorija samo ideja.

"Mislim da je izjava premijerke bila...gadna", rekao je Trump novinarima u Bijeloj kući prije odlaska na manifestaciju ratnih veterana u Kentuckyju.

"Bila je to neprimjerena izjava", dodao je.

Umjesto nazivanja ideje "apsurdnom", danska premijerka Mette Frederiksen mogla je jednostavno reći da njena zemlja nije zainteresirana za prodaju, rekao je američki predsjednik.

Trump je zbog premijerkinog komentara u utorak otkazao svoj predviđeni rujanski posjet Danskoj. Ekonomski savjetnik bijele kuće Larry Kudlow rekao je da je Grenland strateški otok s mnoštvom vrijednih minerala. Trump je u utorak poručio da je SAD dugo razmišljao o kupnji Grenlanda, što je, prema njemu, dobra ideja.

Komentara 5

DJ
DjD
23:10 21.08.2019.

Gadno bi bilo da te sterala na mjesto i da ti je rekla da si moron. Ovo je bilo čist pristojno

PR
PrimoracRi
23:10 21.08.2019.

Bacili Ameri oko na Grenland . Eto krize opet. Danci na piku Amera.

TO
Toni66
00:54 22.08.2019.

Ludo je to biti mali i misliti da kad ti netko nudi veliki novac da može drsko - gadno reči samo ne . A normalni znaju da ti veliki prejaki snažni svjetski policajac ti to može uzeti na drugi načinnačin i da ne pita,,, nego samo da "anektira" na neodređeno vrijeme ( za uvijek!) za potrebe ; recimo svjetskog mira, za potrebe obrane Europe od atomskog razaranja i sl. ili za spasavanje zemlje od klimatske katastrofe . A da se i još koješta sjetiti i možeš ga samo gledati - a imati će garantiranu podporu svih drugih država a pogotovo NATO saveza ..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije