Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMALO RAT!

Trump naredio vojne udare na Iran pa ih otkazao kad su avioni već bili u zraku

Trump naredio zračni napad na Iran pa odustao?
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
21.06.2019.
u 06:44

Trump je prvotno odobrio udare na mali broj odabranih ciljeva, kao što su radarski i raketni sustavi

Američki predsjednik Donald Trump odobrio je u petak vojne napade protiv Irana u znak odmazde za rušenje bespilotne letjelice vrijedne 130 milijuna dolara, ali ih je otkazao kad u zrakoplovi već bili u zraku, objavio je New York Times.

Teheran je tvrdio kako je u njihov zračni prostor u četvrtak rano ujutro ušla američka letjelica, dok je SAD objavio da su bili u međunarodnom zračnom prostoru.

Zbog toga je Trump prvotno odobrio udare na mali broj odabranih ciljeva, kao što su radarski i raketni sustavi, navodi se u izvješću visokih dužnosnika administracije koji su uključeni ili su informirani o raspravama.

Udari su zakazani za petak prije zore kako bi se smanjio rizik za iransku vojsku ili civile, dodaje se.

Zrakoplovi su bili u zraku, a brodovi su bili u poziciji, ali nijedna raketa nije ispaljena, jer je došla zapovijed za odstupanje, rekao je jedan visoki dužnosnik uprave.

Nije jasno hoće li se napadi na Iran ipak dogoditi, kao što nije poznato što je razlog otkazivanju udara, ističe se.

Ključne riječi

Komentara 69

Avatar nekakav
nekakav
07:24 21.06.2019.

a snimku, radarsku, drona kojeg su iranci oborili, neće pustiti van. ugasili transpondere i ušli u iranski zračni prostor. nekako svi olako s uma smetnu činjenicu da amerikanac ne da svojoj obali 200 milja blizu, a od drugih se očekuje da puste američke avione na 12 milja, tik uz tu nevidljivu granicu... prije 10-ak godina iranci zarobili dva čamaca američkih marinaca, kao, izgubili se dečki... igre nisu počele, već traju 70 godina. bit će vruća ova godina. bit će rata, ne zbog trumpa i irana, već zbog kongresa i izraela. na čijoj strani ćete biti, zemlje koja se brani, ili one 'zajednice' koja će napadati, a daleko su 10.000 km..? baš je fora slušati domaću ekipu koja govori sasvim smireno o američkim interesima u zaljevu kao o nečemu opravdanome, i da je sasvim u redu da ih štite po svaku cijenu, a da je iran problem, jer se ne uklanja američkim interesima, umjesto da sa svih razina pozivaju na odlazak amerikanaca iz zaljeva. sad je već jasno da će u zaljevu izbiti grozni rat.

AA
Aartur
09:23 21.06.2019.

Fake news za loženje naivčina

MI
midea
10:24 21.06.2019.

kao što sam vec napisao prije par dana , nije upitno dali ce napasti , upitan je samo datum ..... Ameri napadnu sve one koji se ne pokore federalnim rezervama , privatnim bankokartelima , sve one koji pokušaju destabilizirati petrodollar!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije