Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trgovinski sporazum

Trump najavio "skori" posjet Xija Jinpinga

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
26.04.2019.
u 07:57

"Teme predstojećih razgovora će uključiti intelektualno vlasništvo, prijenos tehnologije, necarinske prepreke, poljoprivredu, usluge", objavila je Bijela kuća

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u četvrtak da će uskoro u Bijeloj kući ugostiti kineskog predsjednika Xija Jinpinga, čime je nagovijestio da je blizu postizanje trgovinskog sporazuma između dva najveća svjetska gospodarstva.

Bijela kuća je ranije objavila da će ministar financija Steven Mnuchin i posebni predstavnik za trgovinu Robert Lighthizer otputovati u Peking na dodatne razgovore o trgovinskom sporazumu, a za 8. svibnja dogovoren je posjet Washingtonu kineskog zamjenika premijera Liua Hea.

"Teme predstojećih razgovora će uključiti intelektualno vlasništvo, prijenos tehnologije, necarinske prepreke, poljoprivredu, usluge", objavila je Bijela kuća.

Peking i Washington pokušavaju dogovoriti sporazum kako bi okončali trgovinski rat koji ih je već koštao milijarde dolara, prekinuo lance opskrbe i potresao financijska tržišta.

Trump je rekao da očekuje kako će se sporazum finalizirati na sastanku s Xijem.

Video - Trump častio burgerima i pizzom

Ključne riječi

Komentara 2

CR
CroZrakomlatNo1
08:55 26.04.2019.

Xi je prije Trumpa posjetio Hrvatsku...pa i srbiju....

Avatar nekakav
nekakav
08:12 26.04.2019.

mislim da bude trump uspio isposlovati da kinezi amerikancima omoguće 5g.... i da poboljšaju elektroniku za f35...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije