Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv središnje banke

Trump najavio nove mjere protiv Irana: 'To su najstrože sankcije ikad uvedene nekoj zemlji'

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
20.09.2019.
u 18:34

Američki ministar financija Steven Duchin je objasnio da se cilja na "posljednji izvor prihoda iranske Središnje banke i Nacionalnog fonda za razvoj, njihov suvereni fond koji će biti odsječen od našeg bankarskog sustava"

Sjedinjene Države najavile su danas nove mjere protiv iranske Središnje banke i suverenog fonda Teherana za "financiranje terorizma", koje je američki predsjednik Donald Trump predstavio kao "najstrože sankcije ikada uvedene nekoj zemlji".

Upravo smo odredili sankcije iranskoj Središnjoj banci, rekao je američki predsjednik iz Ovalnog ureda. To je njihov središnji bankarski sustav, a radi se o sankcijama najviše razine.

Američki ministar financija Steven Duchin je objasnio da se cilja na "posljednji izvor prihoda iranske Središnje banke i Nacionalnog fonda za razvoj, njihov suvereni fond koji će biti odsječen od našeg bankarskog sustava".

"To znači da više neće biti novca za Čuvare revolucije, elitnu vojsku iranske vlasti, za financiranje terorizma", dodao je.

Te nove kaznene mjere uvode se nakon napada u subotu na naftna postrojenja Saudijske Arabije, za koje Washington tvrdi da su ih izveli Iranci, što Teheran niječe

VIDEO Novinar Hassan Haidar Diab o napadu na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji:

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
19:29 20.09.2019.

Znači li to da du do sada Ameri financirali iranske čuvare revolucije i gardu? Znači li to da su Ameri do sada financirali "iranski terorizam"?

LI
lipica
20:28 20.09.2019.

Opet Ameri sa sankcijama! Mislim da vecini sveta idu na zivce. Kad god se ugrozi njihov inters - paf sankcije! Sve to gleda Bog, a kad njemu dojadi...

DU
Deleted user
19:17 20.09.2019.

na zalost ameri su otisli predaleko i nema povratka nekakav rat je neizbjezan jer je vidljivo da oni vise nemogu odrzati taj stil zivota i dolar kao takav na posten nacin naime "male" zemlje su vec pokrali i porobili sad su na redu vece i vece ali neznam kako ce to sve zavrsiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije