Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Direktiva NASA-i

Trump mijenja politiku SAD-a: Šalje ljude na Mjesec i Mars

Supermjesec
Foto: Reuters/Pixsell
11.12.2017.
u 17:01

Trump će potpisati direktivu o svemirskoj politici koja nalaže NASA-i da "provodi inovativan program istraživanja svemira kako bi se američke astronaute ponovno poslalo na Mjesec i naposljetku na Mars"

Američki predsjednik Donald Trump potpisat će u ponedjeljak direktivu o ponovnom slanju Amerikanaca na Mjesec i naposljetku na Mars, objavila je Bijela kuća.

Trump će potpisati direktivu o svemirskoj politici koja nalaže NASA-i da "provodi inovativan program istraživanja svemira kako bi se američke astronaute ponovno poslalo na Mjesec i naposljetku na Mars", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Hogan Gidley.

Trump će to učiniti po preporuci Nacionalnog vijeća za svemir.

"On će promijeniti politiku naše nacije za ljudske letove u svemir kako bi pomogao Americi da postane pokretač svemirske industrije, stekne nova znanja od kozmosa i potakne razvoj nevjerojatne tehnologije", rekao je Gidley.

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar Matija22
Matija22
17:55 11.12.2017.

Bravo za naše saveznike prvo na mars pa na jupiter

Avatar Matija22
Matija22
17:17 11.12.2017.

haha nemože čekati rusa da bar ode na mjesec pa da onda može amer na mars, 100 godina amer je ispred rusa u tehnologiji

DU
Deleted user
18:11 11.12.2017.

U PM je već poslao cijeli SAD pa sada traži nešto dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije