Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMANJIO NASILJE POLICIJE

Trump: Kakvo grozno pitanje, više bijelaca umire u rukama policije

U.S. President Trump and Poland's President Duda hold joint news conference at the White House in Washington
Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/7
15.07.2020.
u 06:54

Policijsko nasilje nad Afroamerikancima u središtu je pažnje u Americi otkad je 25. svibnja kod privođenja u Minneapolisu umro George Floyd, nakon što mu je policajac klečao na vratu.

Američki predsjednik Donald Trump u utorak je umanjio opseg policijskog nasilja protiv crnaca, rekavši da policajci ubiju "više bijelaca".

U intervjuu za CBS News, Trump je upitan zbog čega crnci i dalje umiru u rukama policije.

"I bijelci isto, i bijelci isto. Kakvo grozno pitanje. I bijelci isto. Više bijelaca, tek toliko. Više bijelaca", odgovorio je.

Policijsko nasilje nad Afroamerikancima u središtu je pažnje u Americi otkad je 25. svibnja kod privođenja u Minneapolisu umro George Floyd, nakon što mu je policajac klečao na vratu.

Floydova smrt dovela je do prosvjeda širom SAD-a i svijeta.

Po analizi Washington Posta, polovica ljudi koje ubiju policijske snage jesu bijelci, ali smrti Afroamerikanaca su disproporcionalne jer njih iu američkoj populaciji ima manje od 13 posto.

Komentara 2

SI
sisavac
07:04 15.07.2020.

je, nema druge nego uvesti godišnje kvote za ubijanje kriminalaca... statistika je baš crna što se tiče crnaca, ima ih 13%, kao i prije 60 godina, a u zatvorima čine preko 33% kriminalaca, crnci učine najveći broj krvnih delikata, a većina se toga događa između njih samih, jako malo ima napada bijelaca na crnce, obrnuto nešto više. većinu crnih krimosa ubiju crni policajci.

Avatar mofo
mofo
12:22 15.07.2020.

Kad sam ja pisao prije mjesec dva postotke ubijenih od strane policije po rasi, tj samo pitao "novinare" da nam pronađu te podatke, moze i usporede sa udjelom u stanovništvu, dobijem brisanje i karton...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije