Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVLJENO NA twitteru

Trump i Bijela kuća će pričekati s cijepljenjem, osim ako to nije potrebno

U.S. President Donald Trump campaigns for Republican U.S. senators David Perdue and Kelly Loeffler, in Valdosta, Georgia
Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
14.12.2020.
u 11:37

Reuters je ranije u nedjelju prenio tvrdnje anonimnog izvora da će se Trumpu, potpredsjedniku Mikeu Penceu i drugim visokim američki dužnosnicima od ponedjeljka ponuditi novo cjepivo unutar 10 dana.

Američki predsjednik Donald Trump je kasno u nedjelju natuknuo da će dužnosnici Bijele kuće još pričekati s cijepljenjem, nekoliko sati nakon što su mediji pisali da će cjepivo primiti unutar deset dana. 

Trump je kasno u nedjelju navečer na Twitteru napisao da je zatražio „prilagodbu“ planova cijepljenja zaposlenika Bijele kuće. 

"Ljudi koji rade u Bijeloj kući trebali bi primiti cjepivo kasnije u programu, osim ako je to naročito potrebno“, napisao je republikanski predsjednik na odlasku, dodavši kako „on nije u rasporedu za primanje cjepiva, no da se raduje tome kad za to dođe pravo vrijeme“. 

 

Reuters je ranije u nedjelju prenio tvrdnje anonimnog izvora da će se Trumpu, potpredsjedniku Mikeu Penceu i drugim visokim američki dužnosnicima od ponedjeljka ponuditi novo cjepivo unutar 10 dana. 

Trump je već bolovao od Covida-19 ranije ove godine, kao i mnogi zaposlenici Bijele kuće, što je djelomično odgodilo potrebu za cijepljenjem. 

Glasnogovornik odbora za nacionalnu sigurnost Bijele kuće John Ullyot objavio je da postoji plan da članovi vlade, Kongresa i pravosuđa prime cjepivo kako bi osigurali kontinuitet vladanja tijekom pandemije ili neke druge hitne situacije. 

"Američki narod mora biti siguran da će dobiti isto sigurno i djelotvorno cjepivo kao dužnosnici američke vlade, prema savjetima javnih zdravstvenih stručnjaka i vodstva nacionalne sigurnosti“, priopćio je Ullyot. 

VIDEO: Margaret (90) prva je osoba koja se cijepila protiv koronavirusa: "Ovo je najbolji poklon za rođendan!"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije