Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 200
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhićen milijarder

Trump: Epstein je fantastičan tip, ali voli premlade cure

Jeffrey Epstein
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL
1/2
11.07.2019.
u 07:00

Sadašnji američki ministar pravosuđa Acosta potrudio se da Epstein dobije najmanju moguću kaznu 2008. godine

Američki milijarder Jeffrey Epstein (66), inače blizak predsjedniku Donaldu Trumpu, bivšemu predsjedniku Billu Clintonu i britanskom princu Andrewu, uhićen je u New Jerseyu i to zbog trgovine mladim djevojkama koje je koristio za zadovoljavanje svojih seksualnih nagona. Epstein je registrirani seksualni prijestupnik, točnije pedofil koji je zlostavljao na desetke maloljetnica. U optužnici stoji da su neke od njegovih žrtava imale samo 14 godina. Sve to zbivalo se od 2002. do 2005. godine u njegovim vilama u New Yorku i u Palm Beachu na Floridi.

Veza s princom Andrewom

Epstein je stvorio mrežu s pomoću koje si je pribavljao djevojčice i djevojke za seksualno iživljavanje. Angažirao je zaposlenike i suradnike da mu neprestano dovode nove žrtve, a samim žrtvama nudio bi više stotina dolara kako bi mu dovele svoje prijateljice. U obje kuće postoji prostorija za masažu u koju je odvlačio maloljetnice. Tjerao ih je da ga masiraju razodjevene ili djelomično razodjevene, a zatim je stupao s njima u seksualne odnose i za to im plaćao na stotine dolara. Neke od žrtava posvjedočile su da su mu kazale koliko godina imaju i da su maloljetne.

Epstein je 2008. na sudu u Miamiju na Floridi bio optužen za seksualno iskorištavanje maloljetnica. Tada je dokazano da se radi o najmanje 40 tinejdžerica, a glavni tužitelj tada je bio sadašnji Trumpov ministar rada Alexandar Acosta, koji je navodno učinio sve da Epstein dobije što manju kaznu. Epstein je na tom suđenju priznao krivnju, dobio je kaznu od 13 mjeseci zatvora i stavljen je na popis seksualnih prijestupnika. Sve ovo nije ga spriječilo da nastavi s istom rabotom nakon što je izašao iz zatvora. No u svibnju ove godine Ministarstvo pravosuđa ponovno je pokrenulo istragu.

Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS/PIXSELL

Jučer se pojavio pred sudom u New Yorku, odbacio je krivnju, a njegov odvjetnik Reid Weingarten kazao je da se radi o prastarim kaznenim djelima i da je to “uzaludan trud tužilaštva i suda”. No odvjetnici dviju žrtava, Sarah Ransom i Virginije Giuffre, na tom su ročištu pročitali njihove iskaze u kojima stoji da su sretne što je Epstein konačno priveden pravdi, te da se mora suditi i njemu, ali i svima ostalima koji su bili dio mreže za vrbovanje djevojaka.

Ghislaine, kći medijskog mogula Roberta Maxwella koja je tada bila Epsteinova djevojka navodno ga je tijekom 90-ih godina prošloga stoljeća upoznala s princom Andrewom, kojemu je navodno također osigurao maloljetnicu za zabavu, o čemu su pisali Guardian i Politico 2015. godine. No Buckinghamska palača demantirala je to kao potpuno neutemeljeno. Virginija Giuffre tvrdi da ju je Maxwellova kći nagovorila da dođe raditi kao maserka u Trumpov resort Mar-a-Lago na Floridi i to kada je imala samo 15 godina. Posao je uključivao i seksualne usluge.

– Poznajem Jeffa već 15 godina i on je zaista fantastičan tip. S njime je jako zabavno. Priča se da voli lijepe žene više od mene, no mnoge od njih su nešto mlađe – kazao je Donald Trump još 2002. u intervjuu New York Magazineu. Nakon izbijanja najnovijeg skandala i Trump i bivši predsjednik Bill Clinton, kojemu je Epstein osigurao letove u Afriku svojim zrakoplovom, distancirali su se od njega. No ipak, postoje neke naznake da su obojica koristili njegove „usluge“, a da je 2008. dobio tako blagu kaznu kako bi se sve to zataškalo.

Misteriozna osoba

Jeffrey Epstein bio je jedan od najpoznatijih i najbogatijih financijskih menadžera na svijetu, sve dok nije prvi put osuđen. Nakon što je neko vrijeme radio u investicijskoj banci Bear Sterns on je 1982. osnovao vlastitu tvrtku za financijski menadžament, a primao je samo klijente koji su bili „teži“ od milijarde dolara. Sjedište firme bilo je na Djevičanskim otocima. Hvalili su ga kao velikog filantropa nakon što je 2003. Sveučilištu Harvard donirao 30 milijuna dolara.

No mnogi koji su mu bili bliski opisivali su ga kao misterioznu osobu napominjući da su brojni izvori njegovog velikog bogatstva također misteriozni. Jedan od njegovih klijenata, čiji je novac loše investirao, kazao je da ga nikada nije vidio da išta radi, ali vidio je da se druži i zabavlja s političarima, bogatima i slavnima. Magazin Forbes tvrdi da Epstein nikada nije bio milijarder i da nikada nije bio uvršten na njihov popis najbogatijih. Navode da je nemoguće dobiti podatke o njegovu bogatstvu i poslovima zato što njegova tvrtka posluje na Djevičanskim otocima, što dodaje ton opskurnosti cijeloj njegovoj ličnosti. 

Komentara 1

MO
morejeslano
09:29 11.07.2019.

Ovaj spin medija kojim pokušavaju Trampa povezati sa Epsteinom je smiješan Svi znaju da je Epstein demokrat i demokratski ljubimac povezan sa Clintonima. Trump je jedini od svih ljudi iz vrha pristao svjedočiti protiv Epsteina. Kada je Epstein napao maloljetnicucu na Trumpovom posjedu potjerao ga je sa posjeda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije