Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSALIRALA SVAĐA

Trump bivšu pomoćnicu u Bijeloj kući nazvao "psetom"

Donald Trump
CARLOS BARRIA/REUTERS/PIXSELL
14.08.2018.
u 20:16

Ovih dana objavila je audiosnimku na kojoj je šef osoblja Bijele kuće John Kelly otpušta, kao i snimku poziva s Trumpom na kojoj on govori da s time nije upoznat.

Američki predsjednik Donald Trump u utorak je svoju bivšu pomoćnicu u Bijeloj kući Omarosu Manigault Newman nazvaom "psetom", pošto je nastavila javno objavljivati snimke nastale dok je s njime surađivala.

Njihova je svađa eskalirala po objavljivanju knjige "Unhinged" (Poremećen) u kojoj Manigault Newman opisuje godinu dana rada u Bijeloj kući. Manigault Newman je bila među istaknutijim pristašama republikanskog predsjednika, a iz Bijele kuće otpuštena je prošlog prosinca. 

Ovih dana objavila je audiosnimku na kojoj je šef osoblja Bijele kuće John Kelly otpušta, kao i snimku poziva s Trumpom na kojoj on govori da s time nije upoznat.

U utorak je CBS News objavio novu snimku, za koju je rečeno da je neprovjerena, gdje se mogu čuti Manigault Newman i nekoliko Trumpovih pomoćnika u predsjedničkoj kampanji u listopadu 2016. kako raspravljaju o mogućnosti pojavljivanja isječka iz serije "Pripravnik" u kojem Trump koristi neke rasne epitete.

Donald Trump
1/3

CBS Corp, matično poduzeće CBS Newsa, posjeduje nakladničku kuću Simon i Shuster koja je objavila knjigu Manigault Newman.  Trump je u ponedjeljak porekao postojanje takve snimke, citirajući Marka Burnetta, producenta Pripravnika.Neki od pomoćnika kampanje koji se navodno čuju na snimci, također su opovrgnuli postojanje tog razgovora.

U svojoj objavi na Twitteru Trump je pohvalio generala Kellyja zato što je "brzo otpustio to pseto". Kritičari su osudili Trumpa zbog rasističkih i seksističkih tonova.

"Predsjednik SAD-a naziva crnkinju psetom? ... Kako se usuđuje bilo koga nazvati psetom?", rekla je za CNN Frederica Wilson, zastupnica Demokrata.

Kellyanne Conway, viša savjetnica u Bijeloj kući, nije izravno odgovorila na pitanje o prikladnosti Trumpova izbora riječi, ali je za Fox News rekla da nikada nije čula Tumpa da "iznosi rasističke klevete o nekome". Trump je angažirao Manigault Newman kao direktoricu komunikacija (Ureda za odnose s javnošću u Bijeloj kući).

Manigault Newman poriče mogućnost da bi snosila pravne posljedice zbog snimanja razgovora. U ponedjeljak je kazala MSNBC-u da će, ukoliko je to zatraže, dati svoje snimke vladinoj agenciji koja istražuje navodne ruske uplive u američke predsjedničke izbore i mogući utjecaj na Trumpovu kampanju.

Rusija je odbacila optužbe o upletanju u izbore, a Trump je tu istragu nazvao lovom na vještice.

Komentara 7

TO
Toni70
21:20 14.08.2018.

Trump bivšu pomoćnicu u Bijeloj kući nazvao "psetom" To je OK. dobro da je nije nazvao stara smrdljiva keruša, kučka jedna ila bijesna kujetina.. Što nikako ne znamo dali je to rekao sa pravom i razlogom , ili eto ju eto ju tako nazvao ovako iz milja ? Psetance jedno kurvinsko ? Rekla kazala i kako to nije dokazala . Konačno znamo kako je za sve u stvari najviše kriv Puti, n koji je izabrao taga tipa im za predsjednika možda bi bilo sve bolje da se je više potrudio i nekog kulturnog Rusa im postavio za predsjedinka .. Ovako jadnici tamo smo muku muče s ovim bahatim ljubiteljem Amerike !!

DU
Deleted user
07:34 15.08.2018.

Jesenti milu bigulicu, još jedna spačka toga toliko nam mrskog Trump Donaldina. Eto posla za cjelokupan hrvatski femisitički establišment. Što ih sad priječi da mu sad zabiju kajlu od koje se neće nikada oporaviti?! Na posao Borić Radojčice, Sarnavka Sanjice, Tolle Nevice, Govedić Nataško, Raukar Urško, Čačinović Nadeždinko, Juras Sanjice i brojne druge naše femističke perjanice! Osvjetlajte nam obraz pred naprednim svijetom! U pomoć slobodno možete pozvati manekenskog gospona Blažeković Bokija, a obvezatno Matula Vilčeka. Pomoći će vam s neskrivenom radošću.

VO
vorda400
20:59 14.08.2018.

Fin čovjek pravi domoljub,vjernik 😁😁😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije