Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VISOKO Nesvakidašnja tragedija

Trudnica preminula zbog straha od potresa

06.02.2009.
u 17:38

Potres koji se dogodio u utorak navečer na području Žepča osjetio se i u Visokom, a prema riječima mještana, prouzročio je smrt 32-godišnje A. S. koja je bila trudna, prenosi sarajevski list AS. Prema informacijama iz doma zdravlja u Visokom, ona je u utorak navečer dovezena u Hitnu pomoć, ali je već bila mrtva.

– Pokušali smo je odmah reanimirati, ali, na žalost, nismo joj mogli pomoći. Nakon pola sata reanimacije mogli smo samo konstatirati smrt. Dakle, samo sat i pol nakon što je zabilježen potres, žena je dovezena mrtva, a pretpostavlja se da je uzrok smrti strah od potresa, kazali su u Domu zdravlja u Visokom. Prema riječima mještana, nesretna je žena u trenutku potresa krenula po kćer koja je bila u krevetiću, ali se od straha ukočila i pala.

Obitelj nije željela da se obavi obdukcija, pa će službeni uzrok smrti ostati nepoznat iako se liječnici slažu da strah može biti uzrok smrti. Psiholog dr. Ismet Dizdarević za taj list kaže da su zbog jakog uzbuđenja, kakvo je u ovom slučaju izazvao potres, moguće znatne psihičke promjene u čovjeku, pa i s tragičnim posljedicama. – Ta je žena vjerojatno i prije bila preosjetljiva na ono što se oko nje događalo. Takvi ljudi na promjene oko sebe reagiraju s puno više emocija i energije – kazao je dr. Dizdarević.

U BiH je u posljednje vrijeme zabilježen niz potresa, i to na području Hercegovine. Na tom području samo u dva dana zabilježena su dva slabija potresa. Ivan Brlek, federalni seizmolog, tvrdi da ta dva potresa nemaju veze jedan s drugim jer je riječ o različitim rasjedima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije