Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždinska bolnica

Tršinski: Na ulazu u bolnički krug uskoro će se postaviti rampa

'12.04.2010., Opca bolnica, Varazdin - Bolnica godinama muku muci s parkiranjem. Uskoro ce se postaviti rampe za ulaz i izlaz. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
12.04.2010.
u 17:45

Automobila ima posvuda, na zelenim površinama, na ulazima, a često je zakrčen i put kojim prolazi hitna

Varaždinska bolnica godinama muku muči s parkiranjem ne samo automobila svojih zaposlenika nego i onih pacijenata, koji ne biraju gdje će parkirati svoja vozila jer najvažnije je da to bude što bliže ulazu u bolničku zgradu.

Automobila ima posvuda, na zelenim površinama, na ulazima, a često su zakrčeni i putevi u krugu bolnice te tako onemogućeno kretanje vozilu Hitne medicinske pomoći pa je bolničko osoblje prisiljeno takve goruće probleme rješavati pozivanjem "pauka".

Ravnateljstvo će uskoro uvesti novi sustav ulaza i izlaza iz bolnice, koji bi trebao riješiti problem parkiranja u bolničkome krugu.

– Teško je znati tko je uistinu teško bolestan i invalid i pustiti ga vozilom u bolnički krug. O tomu ne može odlučivati portir i svakoga zaustavljati i tražiti uputnicu jer uvijek postoji mogućnost da loše procijeni. Usto, kada bi provjeravao svaki automobil koji uđe u bolnicu, stvorila bi se velika gužva i otežala protočnost kroz portirnicu pa se ne bi zatvorila samo ta ulica već i nekoliko okolnih. Razmišljali smo i o tomu da otvorimo još jedan ulaz u bolnicu, no kada počne gradnja nove zgrade kirurgije, tuda će prometovati kamioni s građevnim materijalom pa smo od toga morali odustati. Odlučili smo se za rampu i kartice slične onima za autocestu. Mislimo da je svakome tko će ući u bolnički krug autom biti dovoljno za izlazak otprilike 40 minuta. Ako u tom vremenu izađe, parkiranje mu se neće naplatiti, a rampa će se otvoriti. No, prekorači li to vrijeme, rampa će ostati zatvorena, a vozač da bi izašao, morat će platiti kaznu za prekoračeno parkiranje. Pretpostavljamo da bi tih 40 minuta bilo dovoljno da vozač doveze pacijenta u zgradu na pretragu ili pregled, ostavi ga te parkira automobil negdje vani. Usto, u tih 40 minuta pacijent bi čak mogao obaviti i pretragu ili pregled na koji je naručen u određeno vrijeme, pod pretpostavkom da ne kasni, ali i da liječnik dođe na vrijeme – kaže dr. Dubravko Tršinski, ravnatelj varaždinske Opće bolnice.

Bude li trebalo više od 40 minuta ili pak manje vremena da se pacijenti zadrže automobilima u bolničkome krugu, to će se riješiti tijekom primjene takva načina ulaska i izlaska vozila, no to je najbolje rješenje problema parkiranja u bolničkom krugu.

Dodatno gužvi tijekom ulaska i izlaska pridonosi i to da je riječ o dvosmjernoj ulici pa je otežana regulacija prometa, a odmah pokraj porte je i trgovina pa se tijekom dostave stvaraju dodatni "čepovi".

U krugu varaždinske bolnice je oko 400 parkirališta, a 1100 zaposlenika. Osim njih i pacijenata, ondje se parkiraju i ljudi koji rade u okolnim zgradama. Kada se postave rampe, moći će se napraviti još 100-tinjak parkirališnih mjesta u bolničkom krugu. Parkirališta izvan bolnice nema dovoljno za sve, ali to trebaju riješiti Grad ili Varaždinska županija.

Komentara 2

KR
krka
17:50 13.04.2010.

Bravo, g. doktore!Hvale vrijedna odluka, samo budi uporan u svemu.Varaždinska bolnica je petvorena u jedno veliko i neuredno parkiralište gdje ti aute ostavljaju i oni koji idu u grad a neće plačati parkiranje.Treba postaviti čuvare kruga i nek pauk odnosi svaki auto koji se tamo nađe bez propusnica.A i doktori, i to puno njih nebi trebali dolaziti na posao autom pošto stanuju blizu bolnice.

IW
iwek
22:50 17.04.2010.

U bolnicu dolaze bolesni ljudi, uglavnom stari, i nemaju gdje parkirati jer su mjesta zauzeta automobilima zdravih zdravstvenih radnika. Zašto se kod Bolnice ne sagradi podzemna garaža na nekoliko etaža iznad kojih bi bile specijalističke ambulante (javne ili privatne). Navodno će se u Varaždinu graditi podzemna garaža za potrebe činovnika gradske i župnijske uprave te za građane koji će plaćati parkiranje na Kapucinskom trgu udaljenom 500 metara od Bolnice. Hoće li bolesnici pješačiti pola kilometra umjesto da se gradi podzemna garaža za ogromne potrebe Bolnice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije