Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVENIRALA HITNA

Trovanje u Odgojnom zavodu u Turopolju: Maloljetnici popili dezificijens

Jurica Galoic/PIXSELL
26.04.2021.
u 19:42

"Ono što mogu reći je da nema nekakvih većih zdravstvenih tegoba za njih. Mi smo to na vrijeme utvrdili, spriječili", rekao je državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa i uprave Josip Salapić

Prije nekoliko dana više maloljetnika smještenih u Odgojni zavod u Turopolju, iz još neutvrđenih razloga, popilo je dezinficijens zbog čega su u taj zatvor pozvane ekipe hitne pomoći. 

"Oni su to sredstvo, kako smo sada dobili u nalogu, odnosno u našem nadzoru - popili. Ono što mogu reći je da nema nekakvih većih zdravstvenih tegoba za njih. Mi smo to na vrijeme utvrdili, spriječili. Ono što je novo, mi smo naložili da se sve to makne s dostupnih javnih mjesta", rekao je državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa i uprave Josip Salapić za RTL Danas

Na pitanje hoće li netko odgovarati zbog incidenta, odgovara da je incident uzrokovalo njih petero te da Ministarstvo tek utvrđuje hoće li netko zbog toga odgovarati.

"Propust pravosudnih službenika za sad se ne nazire", dodaje Salapić.

"Mi smo upoznati s tom situacijom u odgojnom zavodu. Ne znam koji su razlozi tamo, ali znamo da je sada puno bolji smještaj za maloljetnike u odgojnom zavodu Turopolje, a i naše kolegice i kolege se tamo trude da sve bude po zakonu kako je", rekao je predsjednik Sindikata pravosudne policije Armin Tatarević

Ključne riječi

Komentara 6

RO
roland
20:43 26.04.2021.

Nitko nije kriv i nitko nije odgovoran jer je dezinficijens bio u original ambalaži umjesto u raspršivaču koji je zaštićen rešetkom da samo šaka može ući unutra? Čekamo Jelenu Veljaču da zatraži prijam kod ministra i zauzme se za djecu. I ovo su djeca, samo djeca koja su u zatvoru.

RO
roland
20:40 26.04.2021.

Naravno da su popili kad su im dezinficijensi bili u original ambalaži, na dohvat ruke i bez nadzora straže. Umjesto da su dezinficijens stavili u one raspršivače, pod ključ i pod videonadzor! Ali stražarima je teško sjetiti se da dezinficijens staviš u raspršivač i raspršivač ogradiš rešetkama da samo šaka može ući unutra! To je stvar elementarne sigurnosti.

LE
lektor
20:18 26.04.2021.

Trumpism isn't dead.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije