Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijetnja Kaznenim zakonom

Trojica pijani napali i vrijeđali policajce

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
14.12.2016.
u 15:00

Policajci su napad odbili te uz pomoć spreja nadražljivca i "lisica" svladali napadače i odveli ih u policijsku postaju

Trojicu muškaraca koji su u utorak navečer u Koprivnici u alkoholiziranom stanju fizički napali te vrijeđali i omalovažavali dvojicu policajaca, koprivničko-križevačka policija je kazneno prijavila zbog napada na službenu osobu, a čeka ih i pritvor.

Policija je u srijedu priopćila kako trojicu muškaraca sa šireg koprivničkog područja, u dobi od 20, 28 i 30 godina, sumnjiči da su oko 19,30 sati vrijeđali i omalovažavali, a potom i fizički napali dvojicu policajaca (38 i 41 godina) tijekom njihova postupanja u koprivničkoj Ulici Mihovila Pavleka Miškine.

Policajci su napad odbili te uz pomoć spreja nadražljivca i "lisica" svladali napadače i odveli ih u policijsku postaju. Tamo su i alkotestirani 30-godišnjak je "napuhao" 1,7 promila, a 20-godišnjak 1,4, dok je 28-godišnjak odbio alkotestiranje. Svi su kazneno prijavljeni zbog napada na službenu osobu, a policija će ih predati pritvorskom nadzorniku. 

Inače, Kazneni zakon propisuje da će se zatvorskom kaznom od šest mjeseci do pet godina kazniti onaj tko silom, ili prijetnjom da će izravno uporabiti silu, spriječi službenu osobu u obavljanju službene radnje koja je u okviru njezinih ovlasti ili je prisili na obavljanje službene radnje u okviru ili izvan njezinih ovlasti.

Ključne riječi

Komentara 1

SU
sudac22
18:55 14.12.2016.

Trojica pijanih se piše. Opet nepismeni novinari u VL. hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije