Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠENA ISTRAGA

Trojac perfidno prevario staricu: Oteli joj stan pa ga prodali, među prevarantima i službena osoba

Pixabay
16.02.2021.
u 11:27

Protiv osumnjičenih su nadležnom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijete kaznene prijave za kaznena djela zlouporabu položaja i ovlasti, te prijevare

Policijska uprava varaždinska dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 60 i 56 godina, te jednom ženom starom 48 godina zbog zlouporabe položaja i prijevare.

Šezdesetogodišnjak je kao službena osoba na poticaj 56-godišnjaka došao u Dom za starije u Dugo Selo i 90-godišnjoj korisnici dao na potpis ugovor o dosmrtnom uzdržavanju, iako se u sadržaju dokumenta nalaze prava iz ugovora o doživotnom uzdržavanju. Ništa ne sluteći, starica ga je i potpisala. Ugovor je 60-godišnjak u ovlaštenom uredu kao službena osoba i ovjerio. Nakon toga je, kažu u Policijskoj upravi varaždinskoj, izmijenio sadržaj ugovora promijenivši mu pravnu osnovu i proslijedio ga na građanski odjel Općinskog suda u Varaždinu na uknjižbu. Tom uknjižbom 56-godišnjak je postao vlasnik stana u Varaždinu.

- Nakon što je 56-godišnjak postao vlasnik stana, 60-godišnjak je kao službena osoba na zahtjev 56-godišnjaka izradio novi darovni ugovor, kojim je 56-godišnjak darovao 48-godišnjakinji navedenu nekretninu, iako je znao da je do nje došao nevjerodostojnim ugovorom. Na temelju tog darovnog ugovora 48-godišnjakinja se vlasnički uknjižila i postala vlasnica stana. Putem Agencije za promet nekretninama je navedeni stan prodala za iznos od 40.000 eura i na taj način oštetila 90-godišnju ženu za iznos od oko 390.000 kuna - navode u PU varaždinskoj. 

Protiv osumnjičenih su nadležnom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijete kaznene prijave za kaznena djela zlouporabu položaja i ovlasti, te prijevare.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar babinjak1984
babinjak1984
12:03 16.02.2021.

Ti nedjeljom ližu oltare.

ZA
zagabria5
11:54 16.02.2021.

Sramota kakvih sve ljudi ima kod nas

DU
Deleted user
11:52 16.02.2021.

Ako službene osobe to čine, a piše da da, tada su kazne zanemarive. Osim toga, godinama čitamo o takvim prevarama. Zašto se to onda ne promijeni? Oni koji pišu i govore o politici u RH, nikada, ali nikada o npr. ovakvim problemima ne pišu. Fokus nam povuku na skroz drugu stranu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije